Держпродспоживслужба з'ясовує причини загибелі диких качок на Теремках

Держпродспоживслужба з'ясовує причини загибелі диких качок на Теремках

Укрінформ
Держпродспоживслужба та Об'єднання ветеринарної медицини в м. Києві проводять ветеринарно-санітарні обстеження водойм житлового масиву Теремки-2, де виявлено факти загибелі диких качок.

Про це повідомляє Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

"Всього зафіксовано загибель п'яти голів птахів. Відповідно до результатів отриманих лабораторних досліджень РНК вірусу Ньюкаслської хвороби та РНК вірусу грипу птиці типу А не виявлено. Дослідження на таких збудників захворювань, як колібактеріоз, пастерельоз та сальмонельоз, а також встановлення причин можливого отруєння птахів продовжуються", - йдеться в повідомленні.

Наразі фахівці столичного головного управління Держпродспоживслужби та Об'єднання ветеринарної медицини в м. Києві проводять ветеринарно-санітарні обстеження вищезазначених водойм та прилеглої до них території. За їх результатами трупів тварин, риби та птиці виявлено не було. Фактори, які несуть загрозу життю та здоров'ю для населення - відсутні, зазначають у відомстві.

Читайте також: Пташині історії: найкращі фото крилатих з усього світу

Як повідомлялося, 9 липня 2018 року до територіального органу Держпродспоживслужби у м. Києві від представника "Об`єднання співмешканців Голосіївського району" надійшла інформація про загибель качок на каскаді водойм житлового масиву Теремки-2, розташованих уздовж будинків № 2А, 2Б, 2В по вул. Якубовського та уздовж вул. Костичева. До Випробувального центру Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи був доставлений труп загиблої качки для проведення досліджень з метою встановлення причин загибелі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-