Пташині історії: найкращі фото крилатих з усього світу

Пташині історії: найкращі фото крилатих з усього світу

Укрінформ
Цього року на дев'ятому щорічному фотоконкурсі Audubon Photography Awards фотографи зі Сполучених Штатів та Канади представили понад 8000 зображень птахів з усього світу. 

Митці показали чарівні фото: від портретів сімейного життя до захоплюючих сцен пташиного харчування.

Знімки опублікувало Національне Товариство Audubon, ми обрали 10 зі 100 найкращих.

Синтія Херрік зробила цей знімок на острові Анна Марія у Флориді, коли лежала на пляжі, спостерігаючи захід сонця. Її камера була напоготові, коли до неї наблизилась ця біла американська чапля. Синтія розповідає, що пташка промазала і не спіймала мушку, коли жінка сфотографувала її.

Молодий фотограф Лірон Герцман щороку проводить багато часу, займаючись фотографуванням берегових птахів, коли вони мігрують через Канаду у дельті річки Фрейзер поблизу його будинку у Ванкувері. Серпневого дня він помітив цього круглоносого плавунчика, що добуває їжу під час відпливу. Герцман обережно наблизився, щоб зробити фото з 400-мм об'єктивом. Птах втік за межі кадру, тому Герцман використав ширококутний об'єктив, аби зробити це фото птаха в його природньому середовищі.

Джессі Гордон розпластався на землі, щоб сфотографувати це сімейство американських куликів. Пташенята прогулювалися поряд зі своїми батьками, уважно спостерігаючи, як дорослі полюють на піщаних крабів. Незабаром вони пройшли прямо перед камерою, давши можливість відзняти картину, яку Гордон називає "ніжним та захоплюючим сімейним моментом" та вікном у життя цих прекрасних берегових птахів.

Будь-який турист із телефоном міг би зробити фото пари великих рогатих сов, які побудували своє гніздо прямо над популярною пішохідною стежкою в парку Circle B Bar Reserve у Флориді. Але Роберт Роммель не бажав робити пересічне фото, він чекав ідеального моменту. Роммель подолав спокусу наближення до рогатої сови, замість цього він вирішив сфотографувати її з дистанції, щоб передати спокій птаха, оточеного живими дубами.

Барб Д'Арпіно змогла задокументувати природну поведінку кролячої сови у Флориді. Під час свого візиту до штату вона побачила, що мати прибирає нору, вигрібаючи пісок та сміття з домівки своїх пташенят. Д'Арпіно була здивована тим, що одне з пташенят не відійшло з лінії вогню, але з радістю сфотографувала цю сцену. 

Крістоферу Шлафу пощастило жити біля невеликого озера, де мешкає велике розмаїття  водоплавних птахів. Він знайшов цю пару каролінських качок, які здогадались, що він збирається їх зняти. Спритність Шлафа у поєднанні з відмінним ранковим світлом дозволила йому “знерухоміти” крила самця і висвітлити багатство його кольорів, а також зобразити самицю в кришталево чистому фокусі.

Перш ніж сільські ластівки готові полювати власними силами, пташенята сидять в гнізді і чекають, поки їхні батьки доставлять їжу. Дорослі птахи не приземляються для того, щоб швидко класти комах до рота підлітка. Зберігаючи відстань і ховаючись за зеленню, Лірон Герцман зміг сфотографувати цю захоплюючу сцену в літньому вранішньому  парку Стенлі у Ванкувері. Його фотографія детально зображає гордого барвистого батька і його дитину.

Лірон Герцман відвідує територію навколо Харрісон Міллс у Фрейзерській долині Британської Колумбії, щоб сфотографувати сотні білоголових орланів, які збираються під час нересту лосося. Він завжди перевіряє гнилий пень наберезі річки, тому що на ньому, як правило,сидять ці дивовижні птахи. Коли він фотографував одного орла, прилетів інший і Герцман захопив обох в одному кадрі.

Пташенята жовтоногого зуйка можуть залишити гніздо і їстигодинами після вилуплення. Проте, їм потрібно декілька днів, аби вигрітись. В прохолодну погоду вони  періодично повертаються доматері, щоб погрітись під її крилом. Використовуючи потужну лінзу, щоб не наполохати цих вразливих птахів, Б.Н. Сінгх зробив це фото.

Вішал Субраманян проводив кожні вихідні  протягом декількох тижнів у регіональному парку біля його дому, спостерігаючи за  Великою рогатою совою, яка полювала на гризунів, щоб прогодувати своїх пташенят. Наприкінці квітня  він, нарешті, зробив фото птаха зі здобиччю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-