Протест на

Протест на "євробляхах": поліція розслідує інцидент з авто Пинзеника

Укрінформ
Поліція розпочала кримінальні провадження за фактом дорожньої пригоди та хуліганських дій в урядовому квартал 12 липня, внаслідок чого одна людина отримала травму ноги та було пошкоджено автомобіль.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

"Вчора до Печерського управління поліції надійшло повідомлення, що на перетині вулиць Інститутська та Садова під час блокування руху автомобілів активіст отримав травму ноги, а інші мітингувальники пошкодили скло іномарки. Для документування події на місце виїхала слідчо-оперативна група поліції", - йдеться у повідомленні.

Попередньо встановлено, що рух машини Toyota Land Cruiser заблокували кілька десятків осіб. Вони чинили хуліганські дії та розбили заднє скло іномарки. У результаті один із чоловіків отримав травму ноги, після чого його доставили до лікарні.

Також правоохоронці встановили особу активіста, якого обгрунтовано підозрюють у пошкодженні автомобіля. Це – мешканець Києва, 1991 року народження. Правопорушника затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Розпочато кримінальні провадження за ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) та ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

Читайте також: "Сам кинувся на капот": Пинзеник розповів про інцидент на Шовковичній

Як повідомляв Укрінформ, вчора активісти заблокували проїзд автомобіля на вулиці Шовковичній, який нібито збив одного з учасників акції біля Верховної Ради. Із заблокованого авто вийшов народний депутат Павло Пинзеник. Також правоохоронцями затримано одного з активістів організації "АвтоЄвроСила" на вулиці Шовковичній у зв'язку з можливою провокацією.

Активісти організації "АвтоЄвроСила" в четвер протестували під Верховною Радою. Вони перекрили виходи з території парламенту та закликали Голову Верховної Ради Андрія Парубія продовжити засідання для виконання їх вимог.

ВР планувала у четвер, 12 липня, розглянути законопроекти №8487 і 8488, які знижують акциз на розмитнення машин і є серед вимог власників авто на єврономерах. Однак на вчорашньому засіданні їх так і не розглянули.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-