Клімкін - про музей на Поштовій: Ми зобов'язані це зберегти для всіх українців

Клімкін - про музей на Поштовій: Ми зобов'язані це зберегти для всіх українців

Укрінформ
Міністр закордонних справ Павло Клімкін вважає за необхідне зберегти для всіх українців артефакти, знайдені на Поштовій площі в Києві.

Про це він написав у своєму Twitter.

«Я вдруге стою на землі ХІ століття. А під нею, як стверджують історики, шар VI століття. Якщо ми не зрозуміємо, з чого ми почались, то не зрозуміємо, де ми є. Ми просто зобов'язані це зберегти для всіх українців», - написав Клімкін.

Верховна Рада 5 липня 2018 року доручила уряду вжити необхідних заходів для збереження об'єктів історико-культурної спадщини на Поштовій площі у Києві та рекомендувала Кабміну й КМДА створити там національний музей.

За відповідну постанову № 8541 проголосували 294 народних депутатів.

Як повідомлялося, 21 червня Київрада ухвалила рішення щодо збереження артефактів, знайдених під час розкопок на Поштовій площі. Рішення «Про організаційно-правові заходи щодо збереження пам'ятки археології місцевого значення «Ділянка прибережного міського кварталу Середньовічного Києва (ХІ-ХІХ ст.) на Поштовій площі в місті Києві» та музеєфікації об'єктів культурної спадщини» підтримали 68 депутатів.

Читайте також: Парламент рекомендує створити на Поштовій музей

Рішення, серед іншого, передбачає створення комунального закладу «Центр консервації предметів археології» та проведення міжнародного архітектурного конкурсу.

Вирішувати, яким бути музею на Поштовій площі, мають експерти музейної справи, історики, архітектори та археологи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-