Парламент рекомендує створити на Поштовій музей

Парламент рекомендує створити на Поштовій музей

Укрінформ
Верховна Рада доручила уряду вжити необхідних заходів для збереження об'єктів історико-культурної спадщини на Поштовій площі у Києві та рекомендувала Кабміну й КМДА створити там національний музей.

За відповідну постанову № 8541 проголосували 294 народних депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Згідно з документом, парламентарії зобов'язали Кабінет міністрів вжити необхідних заходів для збереження об'єктів історико-культурної спадщини на Поштовій площі у Києві та занести об'єкт культурної спадщини «Ділянка прибережного міського кварталу Середньовічного Києва» до Державного реєстру нерухомих пам'яток України за категорією пам'ятки національного значення.

Крім того, Верховна Рада рекомендувала уряду й КМДА створити на Поштовій площі національний музей «Центр середньовічного міста» та заборонити будь-які будівельні роботи на площі й прилеглій території до моменту створення такого музею.

Також народні депутати рекомендували Київській міській державній адміністрації вжити вичерпних заходів для інформування громадськості стосовно об'єктивного поточного стану щодо музеєфікації об'єкту культурної спадщини на Поштовій площі та широкого обговорення подальших кроків з метою зменшення соціальної напруги.

Читайте також: У Кличка розповіли, як хочуть зберегти пам’ятку на Поштовій

Як повідомлялося, 21 червня Київрада ухвалила рішення щодо збереження артефактів, знайдених під час розкопок на Поштовій площі. Рішення «Про організаційно-правові заходи щодо збереження пам'ятки археології місцевого значення «Ділянка прибережного міського кварталу Середньовічного Києва (ХІ-ХІХ ст.) на Поштовій площі в місті Києві» та музеєфікації об'єктів культурної спадщини» підтримали 68 депутатів.

Рішення, серед іншого, передбачає створення комунального закладу «Центр консервації предметів археології» та проведення міжнародного архітектурного конкурсу. Вирішувати, яким бути музею на Поштовій площі, мають експерти музейної справи, історики, архітектори та археологи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-