Депутат Європарламенту Хармс втретє візьме участь у Kyiv Pride

Депутат Європарламенту Хармс втретє візьме участь у Kyiv Pride

Укрінформ
Депутат Європарламенту, співголова парламентської асамблеї Euronest Ребека Хармс у черговий раз вирушить до Києва, щоб підтримати ЛГБТ-співтовариство.

Візит відбудеться 14-17 червня, повідомила вона кореспонденту Укрінформу.

«Я вилітаю до Києва, де візьму участь у ряді заходів, у тому числі в Kyiv Pride2", - сказала 14 червня Хармс, уточнивши, що це буде вже третя її участь.

Політик зустрінеться напередодні параду, який намічений на неділю, з його організаторами і обговорить деталі, у тому числі щодо забезпечення порядку.

Питання прав людини, прав меншин, забезпечення рівності і уникнення дискримінації Хармс обговорить також із представниками Національного демократичного інституту і Посольства Канади в Україні.

Напередодні Хармс і ще більше 30 євродепутатів звернулися з відкритим листом до влади України із закликом підтримати прайд і в цілому вжити законодавчі заходи для гарантування прав ЛГБТ-співтовариства.

У листі вони відмічають, що два проведених вже київських прайди продемонстрували прихильність країни до права на мирні збори і закликають українську владу завершити роботу із  забезпечення рівного доступу до основних прав для представників сексуальних меншин в Україні.

Читайте також: Омбудсмен просить Князєва і Кличка захистити учасників "Маршу рівності"

Депутати шкодують, що «законодавчий прогрес загальмував», що торік були відмічені численні випадки розпалювання ненависті і злочинів на грунті ненависті до ЛГБТ, що Україна залишається на одному з останніх місць в Європі в рейтингу країн, де закони не захищають меншості ЛГБТ. Рекомендації громадянського суспільства Міністерству охорони здоров'я по покращанню доступу до охорони здоров'я цієї групи населення не були прийняті. Наразі публічні заходи LGBT по всій країні піддаються атакам, говориться в листі.

Читайте також: УПЦ КП закликає не вдаватися до насильства під час "Маршу рівності"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-