Омбудсмен просить Князєва і Кличка захистити учасників

Омбудсмен просить Князєва і Кличка захистити учасників "Маршу рівності"

Укрінформ
Уповноважений ВР України з прав людини Людмила Денісова звернулась до керівника Нацполіції Сергія Князєва щодо гарантій безпеки учасників маршу ЛГБТ у Києві.

Про це повідомляє прес-служба омбудсмена.

"Моніторинг соціальної мережі Facebook виявив, що радикально налаштовані громадяни планують зірвати "Київ Прайд 2018". Спираючись на дані моніторингу та численні прояви ксенофобії під час проведення "Маршу рівності" в різних містах протягом 2013-2017 років, Уповноважений звернулась до керівника Національної поліції Сергія Князєва", - повідомили у прес-службі.

Зокрема, Денісова зазначила, що на державі та, зокрема, її правоохоронних органах лежить зобов’язання вжити належних заходів для забезпечення безпеки учасників мирного зібрання від фізичного насильства з боку опонентів, гарантування безперешкодного проведення зібрання тощо.

Так, омбудсмен висловила прохання до поліції забезпечити належні заходи безпеки учасників "Маршу рівності" та громадського порядку під час проведення акції.

Читайте також: Європарламент закликає владу України приєднатися до Маршу рівності

Також Уповноважений направила звернення до Київського міського голови Віталія Кличка з проханням вжити в межах компетенції усіх належних заходів задля забезпечення права громадян на мирні зібрання та свободу вираження поглядів.

"Людмила Денісова підкреслила, що на державі лежить обов’язок забезпечити ефективну реалізацію права на мирні зібрання не тільки у тому випадку, коли особи, що цим правом користуються, висловлюють прийнятні для більшості погляди, але й коли висловлювані погляди є непопулярними, можуть шокувати або викликати занепокоєння в суспільстві", - зазначили в офісі Уповноваженого.

У зверненні омбудсмен наголосила, що недопустимою є також будь-яка дискримінація, у тому числі за ознакою сексуальної орієнтації або гендерної ідентичності, при втручанні державних органів у реалізацію громадянами права на мирні зібрання.

"Марш рівності" в Києві під гаслом "Країна вільна - будь собою!" намічений на 17 червня . Очікується участь  близько 5 тисяч осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-