Європарламент закликає владу України приєднатися до Маршу рівності

Європарламент закликає владу України приєднатися до Маршу рівності

Укрінформ
Депутати Європарламенту закликали владу України взяти участь у Марші рівності, що відбудеться 17 червня у Києві, та гарантувати безпеку всім учасникам.

Про це йдеться у відкритому листі до Президента України, Кабінету Міністрів і Верховної Ради, опублікованому на сайті депутата Європарламенту Ребекки Гармс.

"Одним з головних принципів Європейського союзу є забезпечення рівних прав для всіх, незалежно від статі, національності, кольору шкіри або сексуальності. По мірі розвитку України на шляху до європейської інтеграції ми вітаємо прогрес в досягненні ЛГБТ-рівності", - наголосили у листі.

Європарламентарі зазначили, що великі зміни часто починаються зі символічних жестів, і закликали українських лідерів і владу приєднаються до своїх громадян на Марші рівності 17 червня.

Читайте також: За травень Amnesty International зафіксувала 30 нападів радикалів на соцгрупи

"Зробіть історію і будьте разом з українцями, які марширують до сильної, різноманітної і рівноправної демократії всередині нашої європейської сім’ї", – підкреслили у зверненні.

Євродепутати також закликали гарантувати безпеку заходу у Києві.

Окремо представники Європарламенту наголосили на необхідності завершити роботу щодо законодавчого супроводу прав ЛГБТ-спільноти, оскільки Україна залишається однією з останніх у Європі, де жодні закони не захищають ЛГБТ-меншини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-