За травень Amnesty International зафіксувала 30 нападів радикалів на соцгрупи

За травень Amnesty International зафіксувала 30 нападів радикалів на соцгрупи

Укрінформ
Станом на травень Amnesty International зафіксувала більше 30 нападів радикальних угрупувань на людей різних соціальних груп по всій Україні.

Про це в інтерв’ю «Главкому» розповіла виконавчий директор Amnesty International Україна Оксана Покальчук.

«Знаєте, станом на травень ми зафіксували більше 30 нападів радикальних угрупувань на людей різних соціальних груп по всій Україні. Жоден із цих випадків не розслідують», - сказала Покальчук.

Втім, вона додала, що «є одна-єдина справа в Запоріжжі, яку розслідували, і вона нині у суді. Це ознака того, що можуть, якщо хочуть». 

«Одна справа, яка уже в суді, – індикатор того, що нам, громадянському суспільству, треба вимагати ефективного розслідування, а поліція, слідчі органи, можуть розслідувати достатньо ефективно, швидко і якісно, якщо є до цього воля», - говорить активістка.

Говорячи про конкретні приклади, до якого начальника обласної чи міської поліції зверталися представники Amnesty International, щоб пришвидшити розгляд таких справ, Покальчук пригадує випадок своєї колеги Віталіни Коваль.

Читайте також: Amnesty International закликає РФ звільнити Сенцова

«8 березня в Ужгороді був мітинг проти насильства над жінками, який вона влаштувала. Але на мітингувальників напали радикальні угрупування, назвали його ЛГБТ-акцією, вилили фарбу на учасників, і Віталіна Коваль отримала хімічний опік ока, у неї погіршився зір. Ми звернулися до поліції, писали в дуже різні органи із закликом розслідувати те, що відбувається. Зараз ми не бачимо взагалі якихось дій в цій справі», - скаржиться Покальчук.

За словами виконавчого директор Amnesty International, організація збирається далі досліджувати також питання нападу на ромів, який нещодавно трапився у Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-