День франкофонії в Києві: посли Франції, Канади і Бельгії виступили на головній сцені

День франкофонії в Києві: посли Франції, Канади і Бельгії виступили на головній сцені

Фото, відео
Укрінформ
На вулиці Костьольній у Києві вчетверте проходить "День франкофонії".

Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон, Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук та Надзвичайний і Повноважний Посол Бельгії в Україні Люк Якобс виконали французькі пісні під час святкування.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, посли трьох країн з головної сцени фестивалю зіграли музичні композиції на віолончелі (Посол Франції) та гітарі (Посол Бельгії). Солістом гурту став Посол Канади.

У День франкофонії 10 червня вулиця Костьольна перетворилася на найбільшу французьку вулицю української столиці. Вже четвертий рік поспіль кияни та гості міста мають змогу довідатися про багатогранну культуру франкомовних країн і відвідати ярмарок європейського формату.

Ярмарок "Свято вулиці Костьольної: День франкофонії" у столиці / Фото: Шамкін Данііл, Укрінформ

"День франкофонії" відкрили посли франкомовних країн спільною прес-конференцією в ресторані Tres Francais. Дипломати розповіли, що зближує українську і французьку культури та які європейські традиції розвиваються в Україні.

"Франкофонія - це справжній великий світ і не лише французька мова, а це справжня велика сім'я. Наше свято передує наступній великій події, яка розпочнеться з вересня наступного року. Українська влада запропонувала організувати цілий наступний рік франкофонії", - зазначила Ізабель Дюмон.

Зокрема, у "День Франкофонії" на вулиці Костольній для відвідувачів організували святковий ярмарок, на якому більш як 150 учасників розмістили свою hand-made продукцію, а книжкові видавництва представили франкофонну літературу. Крім цього, на фестивалі працює освітня зона франкомовних країн.

Читайте також: Нормандська зустріч: посол Франції в Україні хоче, аби усіх в’язнів Кремля звільнили

У програмі свята також модні покази за участю близько 20 українських дизайнерів, театральні постановки французькою та українською мовами, гастрономічні лекції та дегустації, шоу-вистава театру тіней "Teulis", виступи відомих українських гуртів та співаків і французьких виконавців - гурту Baptiste W. Hamon та шансоньє Лео Стермана.

Захід проходить за підтримки посольств Бельгії, Канади, Франції, Лівану та Швейцарії, а також Французького інституту в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, з 1 вересня в Україні розпочнеться Рік французької мови.

Відео Ольги Нагорняк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-