Нормандська зустріч: посол Франції в Україні хоче, аби усіх в’язнів Кремля звільнили

Нормандська зустріч: посол Франції в Україні хоче, аби усіх в’язнів Кремля звільнили

Укрінформ
Під час зустрічі у "нормандському форматі" на рівні глав МЗС 11 червня порушуватиметься питання звільнення незаконно ув'язненого у РФ власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, режисера Олега Сенцова та інших політв'язнів.

Про це у коментарі Укрінформу розповіла Надзвичайний і Повноважний посол Франції в Україні Ізабель Дюмон.

"Ми дуже уважно стежимо за ситуацією як Романа Сущенка, так і інших ув'язнених в Росії. Особлива увага також за Олегом Сенцовим, але не тільки. Завтра будуть зустрічатися міністри Нормандської четвірки, і це чутливе, тонке питання буде також обговорюватися. Ми звичайно бажаємо, щоб всі ув'язнені з Росії і Донбасу повернулися додому", - сказала посол Франції.

Як повідомляв Укрінформ, глави МЗС країн Нормандської четвірки - України, Німеччини, Франції і Росії - зберуться ввечері в понеділок у Берліні. Вони вперше обговорять у цьому форматі питання миротворців, а також вчергове говоритимуть про імплементацію Мінських угод.

Нині в Росії й анексованому Криму утримують 64 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Читайте також: У Берліні активісти не забувають про українських політв'язнів

Українського режисера Олега Сенцова, який 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів у РФ, в РФ засудили до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у "терористичній діяльності" на території анексованого Криму,

9 червня Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним, під час якої було домовлено надати змогу уповноваженим з прав людини обох країн відвідати ув'язнених громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-