У Києві “під каштанами” пробігли понад 13 тисяч осіб

У Києві “під каштанами” пробігли понад 13 тисяч осіб

Фото
Укрінформ
У цьогорічній благодійній акції «Пробіг під каштанами» в центрі Києва взяли участь понад 13 тисяч людей.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, який також став учасником 26-го «Пробігу під каштанами», що проходив під гаслом «Біжу заради маленьких сердець», повідомляє прес-служба КМДА.

Кличко зазначив, що бере участь у «Пробігу під каштанами» не вперше і з радістю долучається до подібних акцій. «Це добре, що в таких акціях бере участь велика кількість киян. Цьогоріч до пробігу долучилася рекордна кількість прихильників здорового і бадьорого способу життя – понад 13 тисяч осіб. Мені – і як меру, і як спортсмену – приємно, що Київ стає більш спортивним, більш активним», – додав він.

В Києві стартував 26-й "Пробіг під каштанами" / Фото: Худякова Олена. Укрінформ

Кличко нагадав, що пробіг є благодійним з метою збору коштів на порятунок маленьких пацієнтів із вадами серця – на придбання необхідного устаткування для Центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України.

«Тільки минулого року благодійний «Пробіг під каштанами» зібрав 1,5 млн гривень, за які придбали необхідне медобладнання. І врятували не одне дитяче життя», – наголосив мер столиці.

До того ж, зауважив Кличко, «Пробіг під каштанами» відкриває можливості продемонструвати свою активність та небайдужість не тільки професійним спортсменам, а й усім жителям столиці різного віку – від дітей до людей похилого віку, а також людям з обмеженими фізичними можливостями.

Віталій Кличко взяв участь у «Пробігу під каштанами» / Фото: Скакодуб Андрій

«Я пишаюсь тим, що Київ має імідж спортивного міста і кожного року в столиці відбувається багато спортивних змагань, зокрема і міжнародного рівня», – підкреслив Кличко та нагадав, що тиждень тому столиця прийняла фінали Ліги чемпіонів УЄФА, а восени у Києві відбудеться 56 Конгрес Світової боксерської ради (WBC).

Кличко запевнив, що як мер Києва робить усе можливе, щоб якомога більше великих спортивних подій відбувалося у столиці.

Читайте також: У Києві стартував благодійний "Пробіг під каштанами"

Як повідомлялося, «Пробіг під каштанами» – наймасштабніша спортивно-благодійна акція в Україні. Відбувається щорічно, починаючи з 1993 року. 

Останніми роками кошти, зібрані під час «Пробігу під каштанами», спрямовуються на придбання життєво необхідного медичного обладнання для Науково-практичного центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України. 

За даними КМДА, починаючи з 2002 року, учасники «Пробігу під каштанами» зібрали понад 437 000 доларів, на які було закуплено необхідні Центру обладнання та витратні матеріали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-