Київський коп зробив зауваження водієві та отримав битою по голові

Київський коп зробив зауваження водієві та отримав битою по голові

Фото
Укрінформ
Столичні правоохоронці затримали чоловіка, який через зауваження побив битою поліцейського.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

"Подія трапилась на проспекті Степана Бандери в Оболонському районі столиці. До поліції від лікарів надійшло повідомлення про те, що вони госпіталізували 26-річного чоловіка з відкритою черепно-мозковою травмою голови. На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група та наряд патрульної поліції. Встановлено, що потерпілий - поліцейський полку поліції особливого призначення", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що цей поліцейський неподалік автозаправки на вулиці Богатирській помітив, як водій іномарки порушує правила дорожнього руху, чим створює аварійну ситуацію. Коли спецпризначенець зробив зауваження правопорушнику, той разом із двома пасажирами агресивно відреагували на критику.

Уточнюється, що зловмисник наздогнав поліцейського, який перебував за кермом на проспекті Степана Бандери та перекрив йому подальший рух. Коли правоохоронець вийшов із автомобіля, троє чоловіків почали кричати на нього, використовуючи нецензурну лайку. У розпалі конфлікту водій "Фольксвагену" витягнув із салону автомобіля бейсбольну биту та вдарив нею працівника поліції по голові.

Правоохоронці швидко встановили через камери відеоспостереження номера машини підозрюваного та відстежили рух транспортного засобу. Згодом чоловіка затримали на вулиці Вацлава Гавела у Солом'янському районі столиці.

Нападником виявився 18-річний місцевий житель, який раніше не притягувався до кримінальної відповідальності. Свої дії він відмовився пояснювати на підставі статті 63 Конституції України. Його затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомили про підозру. Наразі вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Читайте також: У Дніпрі під час конфлікту футбольних фанатів постраждали 5 поліцейських

З місця події правоохоронці вилучили знаряддя вчинення злочину та автомобіль, на якому рухався правопорушник. За фактом слідчим відділом Оболонського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

Фігурантові загрожує до восьми років позбавлення волі.

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-