Справа щодо

Справа щодо "адвоката-шахрая" вже у суді

Укрінформ
САП направила до суду обвинувальний акт щодо адвоката та за сумісництвом доцента юридичного факультету одного із вищих навчальних закладів Києва.

Про це інформує прес-служба відомства у Facebook.

"Досудовим розслідуванням НАБУ встановлено, що протягом серпня-листопада 2017 року указаний адвокат з метою особистого збагачення, використовуючи своє особисте знайомство та дружні стосунки з одним із суддів Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних та кримінальних справ, підбурив керівника приватного товариства до надання неправомірної вигоди суддям указаного суду за ухвалення рішення в його інтересах, а у подальшому, отримавши від цієї особи 120 тис. доларів, заволодів ними, частково витративши на власні потреби, а частково продовживши зберігати за місцем свого проживання та за місцем здійснення адвокатської діяльності, до моменту їх виявлення та вилучення під час санкціонованих обшуків", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Працівник СБУ, викритий на хабарі у $47 тисяч, вийшов під заставу

Зазначається, що жодних доказів щодо причетності судді до отримання цих коштів немає. У зв'язку з чим дії адвоката кваліфіковано саме як підбурення до надання неправомірної вигоди та заволодіння чужим майном шляхом обману.

Обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-