Працівник СБУ, викритий на хабарі у $47 тисяч, вийшов під заставу

Працівник СБУ, викритий на хабарі у $47 тисяч, вийшов під заставу

Укрінформ
Викритий на хабарі у розмірі 47,5 тис. доларів керівник структурного підрозділу міжрайвідділу Головного управління СБУ в Києві та Київській області Олександр Карамушка вніс 1,2 млн грн застави і вийшов із СІЗО.

Про це у коментарі Укрінформу повідомив заступник керівника Спеціалізованої антикорупційнї прокуратури Володимир Кривенко.

"Вчора родичі внесли за Карамушку заставу у розмірі 1,2 млн грн і він вийшов із СІЗО", - сказав Кривенко.

Він додав, що САП оскаржила в Апеляційному суді Києва рішення Солом'янського райсуду про обрання Карамушці запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 1,2 млн грн. У прокуратурі наполягають, що застава затриманому працівнику СБУ має бути збільшена до 8 млн грн.

Кривенко також повідомив, що САП готує клопотання до суду про відсторонення Карамушки від посади на період слідства.

Читайте також: $50 тисяч: затриманому СБУшнику призначили заставу розміром з хабар

Як повідомлялося, Олександра Карамушку детективи НАБУ затримали 24 квітня 2018 року. Під час обшуку в його автомобілі вилучено предмет неправомірної вигоди, документи, які мають значення для кримінального провадження, набої до нарізної вогнепальної зброї, а також речовину, зовні схожу на наркотичний засіб.

Наступного дня йому повідомили про підозру у вчиненні злочину, кваліфікованого за ч.4 ст.368 ККУ. Також про підозру повідомлено і посереднику у передачі коштів. 

Слідство має докази, які свідчать про те, що посадовець СБУ отримав кошти за непритягнення до відповідальності осіб, які могли отримати посвідки на постійне або тимчасове проживання на території України в незаконній спосіб. 

Під час прес-конференції 25 квітня керівник НАБУ Артем Ситник повідомив, що затриманий працівник СБУ вимагав по три тисячі доларів з кожного, хто на підставі фейкових документів перебував на території України.

Директор НАБУ зазначив, що затримання посадовця СБУ відбулося в рамках розслідування бюро фактів корупції в сфері міграційної політики. Ситник нагадав, що викриття цих зловживань було об’єктом спецоперації НАБУ, зірваної в листопаді 2017 року через дії Генеральної прокуратури та СБУ. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-