$50 тисяч: затриманому СБУшнику призначили заставу розміром з хабар

$50 тисяч: затриманому СБУшнику призначили заставу розміром з хабар

Укрінформ
Солом'янський райсуд Києва обрав запобіжний захід для керівника структурного підрозділу одного з міжрайвідділів Головного управління СБУ в Києві та Київській області.

Олександру Карамушці, викритому на хабарі у 47,5 тис. дол., обраний запобіжний захід - тримання під вартою строком на 60 днів з можливістю внесення застави 1 млн 234 тисячі гривень, повідомляє кореспондент Укрінформу.

У ході судового засідання прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури подав клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 8 мільйонів гривень.

Читайте також: Хабар для СБУшника: НАБУ оприлюднило оперативну зйомку

Співробітника столичного управління СБУ детективи НАБУ затримали 25 квітня 2018 року. Під час обшуку в його автомобілі було виявлено гроші, набої та речовину, схожу на наркотичний засіб.

Наступного дня йому було повідомлено про підозру. Також про підозру повідомлено і посереднику в передачі коштів.

За даними слідства, посадовець СБУ отримав кошти за непритягнення до відповідальності осіб, які могли отримати посвідки на постійне або тимчасове проживання на території України в незаконній спосіб.

25 квітня керівник НАБУ Артем Ситник повідомив, що затриманий працівник СБУ вимагав по три тисячі доларів з кожного, хто на підставі фейкових документів перебував на території України.

Директор НАБУ зазначив, що затримання посадовця СБУ відбулося в рамках розслідування бюро фактів корупції в сфері міграційної політики. Ситник нагадав, що викриття цих зловживань було об’єктом спецоперації НАБУ, зірваної в листопаді 2017 року через дії Генеральної прокуратури та Служби безпеки України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-