Київський Пласт відсвяткував 100-ліття

Київський Пласт відсвяткував 100-ліття

Фото
Укрінформ
Близько 500 вихованців київського осередку національної скаутської  організація України "Пласт" взяли участь в суботу у святкуванні Дня пластової присяги та 100-ліття заснування Київського Пласту.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу,  урочистості розпочалися на Михайлівській площі у Києві, де юні скаути - пластуни у присутності батьків та гостей заходу склали свою традиційну присягу.

"Сьогодні ми традиційно вшановуємо День пластової присяги — найвідповідальніший момент у пластуванні. Пластова присяга - це такий переломний момент, коли молода людина складає важливі обіти бути вірним Богу та Україні, допомагати іншим, слухатися пластового проводу та жити за власними законами. Разом з тим, сьогодні ми відзначаємо століття Київського міського осередку "Пласту", - повідомив кореспонденту організатор заходу Андрій Ковальов.

Поруч із складанням присяги юними скаутами, відбулося відзначення активних пластунів за їхній внесок у розвиток організації. На урочистостях пластуни також згадали та вшанували хвилиною мовчання побратимів, які загинули під час новітньої російсько-української війни на Донбасі.

Урочистий церемоніал святкування Дня пластової присяги у Києві / Фото: Худякова Олена. Укрінформ

Читайте також: Пластуни збирають 1 млн гривень на масштабний розвиток організації

Після спільної фотосесії пластові підрозділи вишикувалися та пройшли маршем від Михайлівської площі до будинку на вулиці Володимирській, 42. Саме в цьому будинку у вересні 1918 року у будинку тодішнього Українського клубу на установчих зборах було ухвалено рішення заснувати у Києві скаутське товариство "Пласт". Під час урочистої церемонії відбулося відкриття і освячення Меморіального барельєфу на честь 100-ліття Київського Пласту, встановленого на фасаді будинку.

"Пласт" — це національна скаутська організація України, мета якої сприяти всебічному патріотичному самовихованню української молоді на засадах християнської моралі, на свідомих, відповідальних та повноцінних громадян місцевої, національної та світової спільнот, і на провідників українського суспільства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-