Старостенко: За рік зарплата педагогів у Києві зросла на 50%

Старостенко: За рік зарплата педагогів у Києві зросла на 50%

Укрінформ
У 2018 році на сферу освіти столиці виділили 12,7 мільярда гривень, що на 23% більше, ніж минулого року. Зарплати педагогів за рік зросли на 50%.

Про це в інтерв'ю порталу Bigmir.net заявила заступник глави Київської міської державної адміністрації і глава постійної комісії з питань освіти, науки, молоді і спорту Київради Ганна Старостенко.

«Сьогодні для Київської адміністрації освіта однозначно є пріоритетним напрямом: з бюджету столиці в 2018 році на освіту виділено рекордні 12,7 мільярда гривень, що на 23% більше, ніж минулого року. Тому Київ лідирує і за будівництвом нових навчальних закладів, і за охопленням дітей інклюзивною освітою, і за використанням нових освітніх методик. Наше місто є також одним з трьох регіонів України, де з 1 січня підвищили зарплати педагогам дошкільної, позашкільної і профосвіти», - заявила Старостенко. 

За її словами, значна частина коштів, виділених на сферу освіти, йде на виплату зарплати і надбавок педагогічним працівникам.  

«В середньому заробітна плата педагогів Києва в 2017 році зросла на 50%. Ось уже два роки підряд в результаті оптимізації бюджету у нас є можливість нараховувати у кінці року педагогам премії, розмір яких в середньому складає близько 14,5 тисяч гривень», - зазначила замголови КМДА. 

Читайте також: Нові правила прийому дітей до школи ще обговорюються – Гриневич

Вона підкреслила, що в Києві створено усі умови для комфортного навчання і роботи педагогів: на будівництво шкіл, дитсадів, оновлення матеріальної бази, капітальні та поточні ремонти у 2017 році було виділено 1,5 мільярда гривень. 

«Більше того, два роки підряд ми виділяємо необхідні кошти для закупівлі миючих засобів, канцелярії, спортінвентаря, засобів гігієни, на що раніше в школах збирали батьки. При цьому ми контролюємо кожну витрачену копійку, щоб бути упевненими - гроші пішли на створення кращих умов для навчання дітей», - заявила Старостенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-