У посольство Польщі передали заяву проти

У посольство Польщі передали заяву проти "антибандерівського" закону

Фото
Укрінформ
Активісти, які пікетували посольство Польщі у Києві, передали до посольства заяву проти ухваленого польськими Сеймом і Сенатом закону про заборону так званої “бандерівської ідеології».

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, під заявою підписалися представники ВО «Свобода», Конгресу українських націоналістів, Національного корпусу, «Правового сектору».

Під час пікетування до активістів вийшов представник посольства, якому передали відповідну заяву.

Зокрема, у заяві зазначається: «Положення змін до «закону про Інститут національної пам'яті - Комісію з переслідування злочинів проти польського народу» і деяких інших законів повторюють кремлівські пропагандистські кліше щодо вигаданих злочинів українських націоналістів, а за їх спростування передбачають позбавлення волі до трьох років».

Акція протесту проти "антибандерівського" закону під посольством Польщі / Тарасов Володимир, Укрінформ

Також у документі активісти вимагають від президента Республіки Польща Анджея Дуди «зайняти виважену добросусідську позицію» та ветувати зміни до закону про Інститут національної пам'яті та деяких інших законів.

Читайте також: У п'яти обласних центрах активісти пікетують польські консульства

Після того, як активісти передали заяву до посольства Польщі у Києві, їхній протест завершився.

31 січня комісії Сенату Польщі без поправок підтримали відповідний законопроект, яким передбачено кримінальну відповідальність за заперечення злочинів українських націоналістів проти громадян Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-