У лікарнях Києва залишаються 46 визволених з полону ОРДЛО

У лікарнях Києва залишаються 46 визволених з полону ОРДЛО

Укрінформ
На сьогодні 46 осіб, визволених у грудні 2017 року з полону ОРДЛО, залишаються у медичних закладах Києва.

Про це сказала керівник офісу уповноваженого Президента з питань реабілітації учасників АТО Наталія Зарецька на прес-конференції в Укрінформі.

"Для частини звільнених 27 грудня 2017 року завершився курс лікування та постізоляційної реабілітації. Наразі в медичних закладах Києва перебувають 46 осіб, які ще потребують медичної допомоги та психологічного розвантаження. Дев'ять із них направлені для подальшого лікування та відновлення в регіони", - сказала Зарецька.

За її словами, світовий досвід засвідчує, що найскладніше після визволення з тривалої примусової ізоляції дається розуміння того, що людина знову сама відповідальна за власне життя. Тож одне із завдань постізоляційного супроводу полягає саме в тому, щоб дати людині інструменти, які допоможуть їй упоратися з проблемами.

Читайте також: ЄС не визнає вирок Балуху та вимагає звільнення всіх бранців Кремля у Криму

Зарецька зазначила, що в Україні вперше проводиться комплекс постізоляційних та реабілітаційних заходів для визволених із полону в ОРДЛО. Йдеться як про медичний супровід після тривалого перебування у примусовій ізоляції, так і про психологічну роботу.

Як повідомлялося, 27 грудня 2017 року з окупованої території Донбасу повернулися 73 українці, натомість українська сторона передала бойовикам в ОРДЛО 233 особи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-