У Києві збудують дві сучасні електропідстанції

У Києві збудують дві сучасні електропідстанції

Укрінформ
У Києві протягом двох років буде збудовано дві електричні підстанції загальною потужністю 252 МВА.

Про це повідомляє прес-служба Київенерго.

"У Києві протягом двох років буде збудовано дві електричні підстанції – «Аркада» і «Славутич» загальною проектною потужністю 252 МВА", - йдеться у повідомленні.

Будівництво підстанції «Аркада» 110 кВ у мікрорайоні Осокорки було розпочато торік і до кінця 2018 р. заплановане її введення в експлуатацію. Підстанцію «Славутич» почнуть будувати в 2019 році.

Завдяки двом новим підстанціям стабільним та надійним електропостачанням буде забезпечено не лише мешканців раніше збудованих багатоповерхівок, а й близько 30 тис. майбутніх власників житла нових мікрорайонів.

Читайте також: Нацкомісія затвердила зниження тарифів на тепло та гарячу воду у Києві

Як повідомили в Київенерго, під час будівництва підстанцій «Аркада» і «Славутич» буде модернізовано й існуючу інфраструктуру електропостачання Лівого берега. Зокрема, буде реконструйовано транзит 110 кВ ТЕЦ-5 – підстанція «Харківська» і перехід повітряних ліній 110 кВ через р. Дніпро (нарощування і підсилення двох опор, заміна проводів), замінено старі опори ліній електропередач 110 кВ на Лівому і Правому березі, які були збудовані більш як 50 років тому. Також буде збудовано лінії електропередач 110 кВ «ТЕЦ-5 – «Аркада» та відгалуження від ліній 110 кВ «ТЕЦ-5 – «Аркада» на підстанцію «Славутич».

Як повідомляв Укрінформ, 9 січня НКРЕКП знизила тарифи на тепло та гарячу воду для ПАТ "Київенерго" на 0,6-0,7%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-