Обвалення на Антоновича: газ у навколишні будинки дадуть у вівторок �

Обвалення на Антоновича: газ у навколишні будинки дадуть у вівторок

Укрінформ
Київська влада працює над забезпеченням газопостачання у столичні будинки, розташовані поблизу від обвалення стіни на вул. Антоновича, газ зможуть подати у вівторок,  26 грудня.

Про це заявив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА Роман Ткачук в ефірі телеканалу "112 Україна"

"З опаленням все гаразд, з подачею газу - в будинку за адресою Антоновича, 14Б проблеми з газом, до вівторка "Київгаз" відновить газ, інші три будинки буде підключено. Роботи з учорашнього дня почалися і сьогодні вони будуть завершені", - сказав Ткачук.

За словами чиновника, планується відшкодувати збиток і власникам пошкоджених автівок. 

Ткачук повідомив, що у понеділок на місці надзвичайної пригоди працює комісія техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, аварійні бригади "Київгазу" відновлюють газопровід, "Київенерго" ремонтує лінію електропередач.

"Звичайно, буде проводитися службове розслідування. Комісія техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій встановить, зокрема, причини... обвалення стіни. Стіна була ще царських часів, зверху на ній знаходилася газова труба. Слідство встановить причини обвалення", - уточнив представник КМДА.

У відповідь на питання, чи відшкодують збитки власникам автівок, він сказав: "Після того, як слідство встановить винуватців і причину обвалення, звичайно, власникам автомобілів буде відшкодовано витрати".

Читайте також: Через обвалення стіни у Києві чотири будинки залишилися без газу

Як повідомляв Укрінформ, 24 грудня у Києві між дворами на вул. Антоновича, 14-Б стався обвал паркану з цегли. Обійшлося без людських жертв.

У результаті обвалу пошкоджена газова труба низького тиску, внаслідок чого без газу залишилось чотири житлові будинки. В КМДА повідомили, що робітники «Київгазу» проводять підключення газу в трьох будинках, четвертий будинок буде підключений протягом середи наступного тижня.

Фото: КМДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-