У київській квартирі поліція знайшла гранати, карабін та дві сотні набоїв

У київській квартирі поліція знайшла гранати, карабін та дві сотні набоїв

Фото
Укрінформ
У Києві біля багатоповерхівки виявили та вилучили зброю та боєприпаси, які зберігав для власної безпеки 42-річний мешканець будинку. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

«Під час відпрацювання Дніпровського району працівники карного розшуку зупинили двох чоловіків, які виходили із під'їзду будинку на проспекті Тичини. Увагу правоохоронців привернула їхня велика господарська сумка, тож оперативники вирішили перевірити її вміст та документи підозрілих осіб. У сумці виявилися продукти харчування, але під час спілкування чоловіки повідомили поліцейським важливу інформацію: під балконом їхнього будинку - сховище боєприпасів», - розповів начальник Дніпровського управління поліції Олександр Кузьмін.

«При перевірці інформація місцевих мешканців підтвердилася. Дійсно, у вказаному місці ми виявили та за допомогою вибухотехніків вилучили предмети, схожі на два корпуси гранат «РГД-5», один корпус гранати «Ф-1» та три запали до них, а також 18 набоїв калібру 7.62 мм та 90 набоїв 5.45 мм. Вилучене направили на експертизу та розпочали з'ясовувати їхнє походження», - зазначив Кузьмін.

Згодом оперативники встановили, що боєприпаси належать 42-річному мешканцю будинку. Тож після отримання санкції судді правоохоронці провели обшук оселі чоловіка, яку він винаймав близько року. Там поліцейські знайшли предмети, схожі на карабін із глушником «МКМ-072СБ» калібру 7.62 мм та 120 набоїв до нього, а також пістолет «ПМ Вій» калібру 9 мм та 45 набоїв до нього.

«На карабін власник надав дозвільний документ, але ми його вилучили і разом із іншими виявленими предметами направили на експертизу. Нам він пояснив, що зброю зберігав для власної безпеки, а боєприпаси знайшов і хотів віднести у поліцію, але не встиг. Його покази ми перевіряємо», - додав Кузьмін.

Читайте також: На Донеччині виявили склад боєприпасів часів Другої світової війни

За фактом події розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Чоловік раніше закону не порушував, тож його відпустили під особисте зобов'язання. Проте  йому загрожує до семи років позбавлення волі.   

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-