Будиночок у Гідропарку: екс-керівнику «Плесо» повідомили про підозру

Будиночок у Гідропарку: екс-керівнику «Плесо» повідомили про підозру

Укрінформ
Колишньому керівнику комунального підприємства «Плесо», який надав в оренду власній доньці ділянку у водоохоронній зоні на території столичного Гідропарку і збудував там будинок, повідомлено про підозру.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

«Як встановлено досудовим розслідуванням, перебуваючи на посаді генерального директора згаданого комунального підприємства, підозрюваний використав своє службове становище та уклав від імені КП «Плесо» зі своєю донькою договір оренди земельної ділянки, що знаходиться на Броварському проспекті в межах території Гідропарку. Зазначені землі відносяться до водоохоронної зони, на яких згідно з законодавством України заборонено будь-яке будівництво. Незважаючи на це, екс-посадовець, діючи усупереч інтересам держави та покладеним на нього обов'язкам, самовільно за відсутності дозвільних документів збудував на цій території дерев'яний будинок та господарські споруди», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Києві на хабарі погорів один зі столичних чиновників

Дії екс-посадовця кваліфіковано за ч. 4 ст. 197-1 (самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво) та ч.1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Крім того, місцева прокуратура готує позовну заяву про звільнення самовільно зайнятої земельної ділянки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-