Програма

Програма "70/30%" зекономила будинкам понад 40 мільйонів на комунальних послугах - КМДА

Укрінформ
Завдяки провадженню заходів із енергозбереження столичні багатоповерхові будинки, що взяли участь у міській програмі співфінансування "70/30%", змогли зекономити понад 40 млн грн на комунальних послугах.

Про це під час щорічного муніципального форуму "Енергоефективна столиця" заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Захід відбувся у Міжнародному конгрес-центрі "Український дім". На форумі презентували кращий досвід України у сфері енергоефективності будівель, зокрема і житлових.

До участі в заході були запрошені тисячі представників об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) та житлово-будівельних кооперативів, управителів, зокрема зі Львова, Тернополя, Чернівців, Харкова, Запоріжжя, Одеси та міст Київщини.

"Енергозбереження – це безумовний тренд у столиці. Київ динамічно рухається у напрямку застосування найбільш надійних енергоефективних технологій. Ми успішно виконали програму обліку в житлі. Вже цього року в усіх будинках, де це технічно можливо, будуть встановлені будинкові лічильники тепла. Завдяки програмі співфінансування "70/30%" житлові будинки зекономили на комунальних послугах понад 40 мільйонів гривень. Ми відзначаємо колосальну динаміку в кількості учасників муніципальних програм співфінансування "70/30%", – сказав Пантелеєв.

Читайте також: Київські комунальні підготували до зими понад 300 одиниць техніки - КМДА

Він також зауважив, що модернізація обладнання на водопровідних та каналізаційних станціях дасть можливість зекономити майже 20 млн грн, окупність обладнання складає менше ніж два роки. Цього року на ТЕЦ-6 встановлений конденсаційний економайзер, що дозволяє підвищити ефективність роботи обладнання теплоелектроцентралі. Для України – це унікальне за масштабами обладнання.

"Столиця активно виконує і комплексну термомодернізацію в школах та дитячих садках. Переважна більшість ЕКСО-механізмів, які сьогодні є в Україні, ефективно діють саме в Києві", – повідомив заступник голови КМДА.

Програма Форуму передбачає підведення підсумків року міських програм у сфері енергоефективності та презентацію найбільш оригінальних енергоефективних проектів у столиці. У рамках виступів передбачені такі теми: "Теплі кредити" та "ЕСКО-контракти".

Впродовж всього Форуму відбувалась експозиція лідерів галузі енергоефективності з можливістю отримати консультацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-