Погром АЗС на Ревуцького: у сутичках постраждали троє патрульних

Погром АЗС на Ревуцького: у сутичках постраждали троє патрульних

Укрінформ
Патрульна поліція не застосовувала спецзасоби під час протистояння з активістами на території автозаправної станції на вулиці Ревуцького у Києві, водночас під час сутичок постраждали троє патрульних. 

Про це заявив начальник патрульної поліції Києва Юрій Зозуля, виступаючи у Київраді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Після того як протестувальники проламали паркан і зайшли на територію цієї забудови і почали нищити там майно, полетіли шашки всередину, поліцейські втрутились для того, щоб припинити хуліганські дії. В ході припинення цих дій - можу відповідати за патрульну поліцію - спецзасоби, такі як сльозогінний газ, не застосовувались. З нашого боку, з управління патрульної поліції, троє поліцейських дістали тілесні ушкодження і перебувають у шпиталі", - сказав Зозуля. 

Читайте також: АЗС на Ревуцького: суд заарештував ділянку і заборонив будівництво

Водночас, за його словами, чи мало місце перевищення службових повноважень з боку поліцейських, встановить розслідування. 

Як повідомляв Укрінформ, ввечері 4 жовтня активісти партії «Національний корпус» і місцеві мешканці розгромили автозаправну станцію на вулиці Ревуцького, яку вони вважають незаконною. На місці також сталися сутички погромників із поліцією, яка спершу намагалася перешкодити руйнуванню, але потім відступила. За повідомленнями, постраждали кілька людей із обох сторін.

У середині липня Київська міська рада запустила процес розірвання договору на оренду земельної ділянки на вулиці Ревуцького, 8, де ведеться будівництво автозаправної станції. Наприкінці липня влада Києва повідомила, що домовилася з компанією «ОККО» про призупинення будівництва АЗС на Ревуцького. Однак, як зазначають місцеві жителі, будівництво заправки не припинилося.

Нині Апеляційний суд Києва заарештував земельну ділянку й заборонив будівництво на території автозаправної станції на вулиці Ревуцького у Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-