Нові київські тарифи на утримання будинків у кілька разів перевищують тарифи по країні

Нові київські тарифи на утримання будинків у кілька разів перевищують тарифи по країні

Укрінформ
Київські тарифи на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій станом на 1 серпня перевищують тарифи абсолютно усіх найбільших міст України у кілька разів.

Це витікає з інформації про тарифи на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій по базових підприємствах станом на 1 серпня 2017 року, оприлюднених Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Так, середньозважений затверджений тариф у столиці України дорівнює 4,88 грн/кв.м (без ПДВ). У той час, як найнижчий - у Полтаві - складає 0,64 грн/кв.м, у Херсоні - 0,80, Чернівціях - 0,97, Сєверодонецьку - 0,94 грн/кв.м.

Найвищий після Києва тариф встановлено у Вінниці - 3,03 грн/кв.м та у Тернополі - 3,30 грн/кв.м. У решті міст тариф коливається в середньому від 1,5 грн/кв.м до 2,5 грн/кв.м.

Читайте також: Киянам хочуть включити у рахунки страхування будинків "від нещасних випадків"

Нагадаємо, з липня 2017 року тарифи на утримання будинків у Києві зросли в 1,5-2 рази. Платіжки з їх урахуванням кияни отримали в серпні.

Як пояснили в КМДА, протягом останніх двох років влада міста отримувала звернення комунальних підприємств, які виконують функції з утримання будинків та прибудинкових територій, з проханням скоригувати тарифи.

"Ми вимушені йти на підвищення, щоб забезпечити стабільну роботу підприємств", - наголосив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Читайте також: Кабмін майже 1,5 мільярда зменшив субвенцію Києву для компенсації пільг

У Києві більше 11 тис. будинків житлового фонду. Влада затвердила тарифи для 8 тис. 327 будинків, які є у комунальній власності (решта будинків - іншої форми власності).

Як повідомлялося, розпорядженням КМДА №668 від 6 червня 2017 року в Києві затверджено нові тарифи на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій. У розпорядженні повідомляється, що середній розмір тарифу для цих будинків становить 6,43 гривні за 1 кв. м з ПДВ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-