Кабмін майже 1,5 мільярда зменшив субвенцію Києву для компенсації пільг

Кабмін майже 1,5 мільярда зменшив субвенцію Києву для компенсації пільг

Укрінформ
Кабінет міністрів перерозподілив обсяг субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам для компенсації пільг та житлових субсидій населенню на оплату житлово-комунальних послуг, у результаті чого Києву було зменшено відповідні бюджетні призначення на суму 1465406,3 тис. грн.

Ще у 14 регіонах, де відбулося зменшення, ці показники коливаються від 16 до 198 млн грн. Це випливає з розпорядження від 18 серпня 2017 р. № 558-р, що оприлюднене на Урядовому порталі.

Як зазначили в Кабміні, перерозподіл обсягу субвенції було здійснено з метою забезпечення фінансування зареєстрованих у органах Казначейства фінансових зобов'язань фактично нарахованих пільг та субсидій.

Загалом, між регіонами було перерозподілено понад 2,4 млрд грн, передбачених для субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню.

Читайте також: Уряд змінив правила надання житлових субсидій

Нагадаємо, київські тарифи на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій станом на 1 серпня 2017 року перевищують тарифи всіх найбільших міст України у кілька разів. З липня 2017 року тарифи на утримання будинків у Києві зросли в 1,5-2 рази. 

Крім того, Київ, Рівне та Кропивницький мають найвищі в країні тарифи на централізоване опалення житла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-