На День Незалежності в Києві пройде кримський Open Air

На День Незалежності в Києві пройде кримський Open Air

Укрінформ
На День Незалежності, 24 серпня, у Києві на Поштовій площі відбудеться перший кримський Open Air "Кримський дім об'єднує серця", присвячений 26-й річниці Незалежності України.

Про це на прес-конференції в Укрінформі сказав міністр культури Євген Нищук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Серед великої насиченої програми по всій країні будуть чудові заходи, які ініціює "Кримський дім" і які відбудуться в Києві на Подолі. Нам важливо, що повноцінний майданчик буде виділено, щоб всі кияни, наші співвітчизники могли прийти і відчути все різноманіття кримськотатарської культури, вираженої в музиці, танці", - сказав Нищук.

Читайте також: Як столиця готується до параду на День Незалежності

Як повідомив на прес-конференції програмний директор державного підприємства "Кримський дім" Алім Алієв, в концерті візьмуть участь відомі кримськотатарські та українські артисти, серед яких учасниця Євробачення 2013 року Злата Огневич, Ельзара Баталова, соул співачка Азіза Ібрагімова, яка виступить у Києві вперше, джазовий піаніст та композитор Усейн Бекіров, панк-рок група Shatur-Gudur.

Також відбудеться серія майстер-класів з традиційних кримськотатарських мистецтв, зокрема за участі кераміста Рустема Скибіна.

 Алієв також зазначив, що окремий захід за участі Джамали Кримський дім зробить незабаром, домовленість зі співачкою про це вже є.

Окрім цього, як повідомила перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова, на Поштовій площі в рамках святкових заходів пройде фотовиставка, присвячена історії кримський татар.

"Буде працювати фотовиставка, яку готувало Міністерство інформаційної політики, яка розповідає,  хто такі кримські татари", - сказала Джапарова.

Заступник міністра зазначила, що такі заходи особливо важливі в контексті не тільки  інформування громадян про Крим та сьогоднішній стан речей, а й адвокації теми Криму в інформаційному просторі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-