Вибух у Голосієвому: в КМДА запевняють, що тимчасове житло запропонували всім

Вибух у Голосієвому: в КМДА запевняють, що тимчасове житло запропонували всім

Укрінформ
Проект розпорядження про компенсацію втраченого майна і надання житла мешканцям зруйнованого вибухом газу будинку на Голосіївському проспекті, 70 наразі опрацьовує юридичне управління КМДА.

Ухвалення документу очікується на початку вересня. Про це на прес-конференції у п'ятницю заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наразі підготовлено проект розпорядження, яке повинно врегулювати питання і компенсації (за втрачене майно. - Ред.), і житла, яке повинні отримати люди. На сьогодні всім запропоновано тимчасове житло - комусь воно подобається, комусь не подобається, іде комунікація між районом і мешканцями. Питання надання квартир, і яких квартир, буде враховано якраз у цьому розпорядженні", - сказав Пантелеєв.

Він додав, що проект розпорядження в частині надання житла зараз опрацьовується юридичним управлінням КДМА, оскільки законодавство у сфері цивільного захисту і Житлове законодавство у певних юридичних аспектах суперечить одне одному.

"Нам треба з цим розібратися, дослідити певні законодавчі норми, щоб не порушити закон. Ми не хочемо зробитити якийсь жест, який не має юридично-правового підгрунтя. Треба, щоб усе було дуже серйозно, і якщо ми людям щось скажемо і щось пообіцяємо, потім не було крок вліво, крок вправо", - зазначив посадовець.

Відповідаючи на запитання журналістів стосовно того, коли буде ухвалено це розпорядження, Пантелеєв зазначив, що "прогнозує це початок вересня".

Він висловив переконання, що це питання буде вирішено, і всі питання з людьми будуть зняті. 

Читайте також: Вибух у Голосієвому: люди стверджують, що навіть тимчасове житло дали не всім

Як повідомляв Укрінформ, 8 липня близько 13:30 у Києві на проспекті Голосіївський, 70 у другому під’їзді триповерхової будівлі стався вибух невідомого походження з наступним займанням зруйнованих дерев'яних конструкцій. Внаслідок вибуху зруйновані перекриття між другим і третім поверхом та покрівля на площі орієнтовно 3600 кв. м.

Дві людини внаслідок вибуху загинули, постраждали шестеро людей.

У будинку мешкали 77 людей, 66 з них у ньому прописані. Місяць тому в КМДА обіцяли за кілька тижнів вирішити, як компенсувати втрачене майно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-