Вибух у Голосієві: люди стверджують, що навіть тимчасове житло дали не всім

Вибух у Голосієві: люди стверджують, що навіть тимчасове житло дали не всім

Фото
Укрінформ
Мешканці будинку у Голосіївському районі, де 8 липня стався вибух газу, стверджують, що їм досі не виплачено матеріальної компенсації, навіть тимчасове житло отримали не всі сім'ї. 

Про це Укрінформу розповіла мешканка будинку Валентина Захаревська.

"Компенсацію ніхто не отримав, жодної копійки", - сказала вона. 

За її словами, за місяць розслідування причин вибуху в житловому будинку не зрушило з мертвої точки. Також не оцінено вартість втраченого людьми майна. 

"Ще не оцінено навіть вартість втраченого майна, тому що люди поробили ремонти, для того щоб підтримати життя і побут у цих квартирах. Єдине, що встигли зробити за цей місяць, то деякі мешканці просто зібрали пакет документів для матеріальної допомоги від соціальної служби міста і від депутата нашого мікрорайону. Більше нічого не зроблено за місяць, навіть ті розпорядження, які повинні розглядатися 14 серпня по ситуації в цьому будинку, вони не готові, є тільки проект цього розпорядження. Він не підписаний ще. Ми вчора були у голови адміністрації району, - він ще не готовий, а 14 серпня повинен вже Департамент економіки і фінансів розгяладати подальшу долю цих людей", - сказала Захаревська.

Жінка також сказала, що з 16 квартир цього будинку досі не розселені 7 сімей.

"Нам досі не видали довідки про те, що ми є потерпілими. Протягом 5 днів нас попросили звільнити помешкання, тому що будинок був визнаний аварійним, це без експертної оцінки, і після того, як ми забрали більшу частину наших речей, і вже не можемо вернутися в цей будинок, ми з'ясовуємо, що кінцеве рішення про те, що буде відбуватися з будинком не прийнято і не зрозуміло коли це буде. Тому ми зараз не маємо житла і не знаємо як далі бути", - розповіла Укрінформу мешканка будинку Марина Холоденко.

Вона також повідомила, що наразі охорона не допускає мешканців до своїх квартир через аварійний стан будівлі.

"Нам повинні надати нове житло, тому що цим будинком користуватися вже не можна. Поліція не допускає мешканців до квартир, і це говорить про те, що вже прийнято рішення про те, що будинок не підлягає подальшій експлуатації, отже він буде знесений, і на місці будинку щось буде інше, можливо багатоповерхівка, можливо парковка", - зауважила вона. 

Читайте також: Київгаз: вибух у Голосієвому спричинив балон, вибухівка чи спроба суїциду

Як повідомляв Укрінформ, 8 липня близько 13:30 у Києві на проспекті Голосіївський, 70 у другому під'їзді триповерхової будівлі стався вибух невідомого походження з наступним займанням зруйнованих дерев'яних конструкцій. Внаслідок вибуху зруйновані перекриття між другим і третім поверхом та покрівля на площі орієнтовно 3600 кв. м.

Дві людини внаслідок вибуху загинули, ще шестеро постраждали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-