Київгаз: вибух у Голосієвому спричинив балон, вибухівка чи спроба суїциду

Київгаз: вибух у Голосієвому спричинив балон, вибухівка чи спроба суїциду

Укрінформ
У ПАТ "Київгаз" заявляють, що вибух у будинку на вулиці Бурмістенка, 12, в Голосіївському районі міг спричинити сторонній газовий балон чи вибухівка, або спроби мешканки вчинити самогубство.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

"Найбільш вірогідною є одна з наступних версій: предметом вибуху міг стати сторонній газовий балон або вибухівка; мешканка квартири могла вчинити самогубство", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що представники Київгазу здійснили попередній огляд газового обладнання (в квартирі була встановлена тільки газова плита), в ході якого встановили, що газова плита не могла бути джерелом вибуху або витоку газу.

"Важливо розуміти, що вибухонебезпечну суміш утворює концентрація природного газу на рівні від 5 до 15 відсотків за обсягом в суміші з повітрям. Для того, щоб в такій квартирі створити вибухонебезпечну концентрацію, необхідно мінімум 4 години наповнювати приміщення газом, використовуючи для цього всі газові конфорки та духовку, які працюватимуть на повну потужність”, - пояснили газовики, додавши також, що “приміщення має бути повністю закритим та знаходитись у герметичному стані”.

Читайте також: Вибух у будинку в Києві: для 36 осіб знайшли тимчасове помешкання

Водночас у компанії зазначили, що квартиру, яка стала епіцентром події, було облаштовано дерев'яними вікнами, які не здатні забезпечити повну герметичність, що майже унеможливлює вірогідність вибуху.

“При цьому наголошуємо, що наразі стверджувати про остаточні причини вибуху ще зарано", - заявили в Київгазі.

Як повідомляв Укрінформ, 26 липня в Києві стався вибух у житловому будинку в Голосіївському районі. Загинула жінка, у квартирі якої і пролунав вибух.

36 мешканців будинку тимчасово відселено в готель-гуртожиток.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-