У Києві відзначать День захисників Дебальцівського плацдарму

У Києві відзначать День захисників Дебальцівського плацдарму

Укрінформ
В Києві у суботу, 18 лютого, відбудуться заходи, присвячені захисникам Дебальцівського плацдарму у 2015 році. 

Про це у вівторок під час прес-конференції заявив речник ГО Київська міська спілка ветеранів АТО Леонід Антонюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сам захід відбудеться в суботу. Збір оголошено о 14 годині біля КМДА. Після чого відбудеться мирна хода, без політичних гасел, під прапорами бойових з’єднань, бригад, батальйонів, які брали участь у подіях в Дебальцевому. Ми запрошуємо всіх людей, які підтримують нас, всіх бійців, котрі шанують подвиг, який роблять хлопці на передовій для процвітання України", - сказав Антонюк.

За словами організаторів, захід присвячений другій річниці легендарної битви за Дебальцеве та має на меті консолідувати київську громаду й українське суспільство для вшанування подвигу захисників України.

Антонюк розповів, що о 14:00 відбудеться хода від Київської міської державної адміністрації до Софійської площі, де о 15:00 заплановано концерт українських виконавців, який триватиме до 18 год. У концерті братимуть участь Олега Скрипка, Антитіла, Гайдамаки, Мандри, TheВЙО. Тоді ж транслюватимуться фото та відео, відзняті учасниками подій під Дебальцевим.

Як повідомлялося, 18 лютого 2015 року угруповання українських військ вивели з Дебальцівського плацдарму. Багато місяців поспіль плацдарм захищали тисячі бійців з різних підрозділів ЗСУ, Нацгвардії, МВС. Сотні з них загинули. Найбільше життів забрав останній перед виведенням місяць. Битва за Дебальцівський плацдарм - одна з найтрагічніших та найгероїчніших сторінок в історії сучасної України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-