У Києві вшанують пам'ять Героїв Небесної Сотні

У Києві вшанують пам'ять Героїв Небесної Сотні

Укрінформ
У Києві вшанують відвагу, силу духу й жертовність громадян, які вийшли на мирний протест і віддали своє життя на Майдані в листопаді 2013 року - лютому 2014 року, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

Про це повідомляє прес-служба Українського інституту національної пам'яті (УІНП).

"18 лютого о 12:00 в Українському домі відбудеться відкриття виставки "У фокусі подій" в межах фотопроекту "Human Factor. Last Edition. by Photographers. Ukraine", що презентує понад 200 світлин... та експонати Музею Майдану", - ідеться в повідомленні.

Українські фотожурналісти переживали революційні події пліч-о-пліч із протестувальниками, фіксуючи незабутні миті: героїчні, драматичні, людські. Вони пам’ятають ніч побиття студентів з 29 на 30 листопада, криваве 1 грудня, ніч штурму з 10 на 11 грудня, парламентський диктаторський день 16 січня і як наслідок - Вогнехреще з коктейлями Молотова, перші смерті 22 січня і апогей 18-20 лютого, дні Небесної Сотні. Вони пам’ятають, як збиралися депутати на засідання 20 лютого - і як шукали голоси для екстрених рішень.

Серед подій 19 лютого, зокрема, вистава "Ми, Майдан" Київського муніципального театру "Колесо" за участі Чоловічої хорової капели ім. Ревуцького (15:00, Український дім). Вистава запрошує переосмислити емоційні Facebook-свідчення активістів, студентів, журналістів, самооборонівців, медиків, священиків, волонтерів, киян і приїжджих, які занурюють у події Революції Гідності. Автор - Надія Симчич, режисер-постановник - народна артистка України Ірина Кліщевська.

20 лютого з 10:00 до 11:00 на Алеї Героїв Небесної Сотні - біля каплички і Хреста - відбудеться панахида. А о 17:00 - 18:00 акція "Запали вогонь пам'яті" - запалення лампадок вздовж Алеї Героїв Небесної Сотні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-