Кличко не бачить потреби у повторних слуханнях про будівництво на Героїв Дніпра

Кличко не бачить потреби у повторних слуханнях про будівництво на Героїв Дніпра

Укрінформ
Проводити повторні громадські слухання щодо будівництва ТРЦ на Героїв Дніпра не потрібно, оскільки будь-які слухання можуть бути зірвані.

Таку думку висловив на засіданні Київради мер міста Віталій Кличко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Торговельні центри повинні бути, це сучасний вигляд торгівлі. Впевнений, що торговельний центр - це альтернатива тої хаотичної торгівлі, яка на сьогодні є в Києві. Торговельні центри - це інвестиції, з іншого боку - це законні робочі місця, це податки в бюджет міста. Біля Героїв Дніпра - великий базар і дуже жахлива ситуація, неодноразово там був. І цю ситуацію потрібно не тільки на Героїв Дніпра виправляти, що стосується хаотичної торгівлі, а й по місту взагалі", - сказав Кличко.

Він зазначив, що отримав два протоколи зі слухань стосовно проблеми на Героїв Дніпра. "Я отримав два протоколи слухання. З одного боку, це слухання однієї сторони, яка підтримує будівництво центру, з іншої сторони протокол слухання, який проти цього. Ми розуміємо, що будь-які слухання будуть зірвані з однієї чи іншої сторони, тому що є думка різних сил", - зауважив Кличко.

Він поінформував, що до Київради передано результати збору підписів людей, які мешкають в радіусі кілометра від станції метро Героїв Дніпра і постійно нею користуються. "Це приблизно 80 будинків, які знаходяться в цьому радіусі. Дав доручення, щоб провели опитування, зібрали підписи, де під кожним підписом є прізвище людини, її адреса. За результатами опитування цих 80 будинків було зібрано 3 тисячі 153 підписи тих людей, які там живуть, для того щоб систематизувати торгівлю, для того щоб там був торговельний комплекс", - розповів він.

Сьогодні на засідання Київради прийшли активісти, які протестують проти будівництва ТРЦ на Героїв Дніпра, а також група тих, хто підтримує його. Зранку між групами активістів почалася перепалка, а згодом і бійка. Конфлікт вдалося залагодити силами охорони Київради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-