Скандальне будівництво на

Скандальне будівництво на "Героїв Дніпра": суд розгляне справу письмово

Укрінформ
Окружний адміністративний суд міста Київ у режимі письмового провадження розглядатиме позов мешканців столичної Оболоні до департаменту містобудування та архітектури КМДА щодо скандального будівництва торгово-розважального комплексу над станцією метро "Героїв Дніпра".

Таке рішення у вівторок прийняв суддя Ігор Качур, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Є всі документи в матеріалах справи. Суд, користуючись своїм правом, вивчить їх і розгляне справу в режимі письмового провадження, про результат буде повідомлено сторонам", - сказав він, пояснивши своє рішення великою завантаженістю суду.

На засідання суду у вівторок прибули позивачі, їх представник та представник третьої особи - ТОВ "Єлікон ЛТД". Представник від департаменту містобудування та архітектури КМДА, що виступає відповідачем, на судове засідання не з'явився.

При цьому позивачі виступили проти такого рішення і просили суд розглянути справу в їх присутності.

Заявники-мешканці столичної Оболоні, за підтримки близько 10 активістів, просять суд "скасувати містобудівні умови та обмеження" щодо будівництва ТРК на "Героїв Дніпра". Під час судового засідання вони клопотали про долучення до матеріалів справи відповідей департаменту містобудування та архітектури КМДА про те, що станом на 7 грудня 2016 року територія, на якій ведуться будівельні роботи, за функціональним призначенням належить до вулиць та доріг.  Крім цього, позивачі клопотали про долучення відповіді від того ж департаменту про те, що станом на 1 грудня 2016 року зміни до генплану територій з прилеглими вулицями до кола над станцією метро "Героїв Дніпра" не приймались.

Водночас позивач Дмитро Рубан підкреслив, що на фрагменті розміщення земельних ділянок у колі над станцією "Героїв Дніпра" є "окремі земельні ділянки", які не надані в оренду компанії-забудовнику.

"Відповідно "ТОВ "Єлікон ЛТД" надані не всі земельні ділянки в колі над станцією "Героїв Дніпра, а містобудівні умови видані на всю територію кола над станцією "Героїв Дніпра", що є абсурдним і є основною мотивацією даного позову", - зазначив Рубан.

Як повідомляв Укрінформ, 8 вересня 2016 року на станції "Героїв Дніпра", над якою будують ТРЦ "Oasis Kyiv", було пошкоджено склепіння. Наразі руйнування у метрополітені відремонтували.

Директор КП "Київський метрополітен" Віктор Брагінський та директор ТОВ "Мегалайн Інжиніринг" Володимир Градісов запевнили, що обвалу через будівництво триповерхового торговельно-розважального центру над станцією "Героїв Дніпра" не станеться.

За словами Брагінського, на це будівництво є всі необхідні дозвільні документи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-