У Києві накрили «конверт» із обігом понад 80 млн гривень

У Києві накрили «конверт» із обігом понад 80 млн гривень

Укрінформ
Працівниками управління внутрішньої безпеки ГУ ДФС у м. Києві припинено діяльність конвертаційного центру з обігом понад 80 млн гривень.

Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби України.

«Співробітниками управління внутрішньої безпеки ГУ ДФС у м. Києві спільно з прокуратурою м. Києва викрито діяльність «конвертаційного центру», співорганізатором якого є працівник однієї з ДПІ м. Києва. Зазначений центр надавав так звані послуги з переведення у готівку безготівкових коштів по неоподатковуваних операціях, задля чого посадова особа створила низку суб'єктів господарювання, які використовувались саме для цієї протиправної діяльності. Окрім того, вказані комерційні структури здійснювали формування фіктивного податкового кредиту підприємствам реального сектору економіки. За попередніми даними, сума коштів, проконвертованих службовою особою упродовж 2016 року, становить понад 80 млн гривень, а сума збитків завданих державі склала 10 мільйонів гривень», - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що до вказаної злочинної діяльності працівник фіскальної служби залучив ще трьох громадян. За вказаним фактом прокуратурою м. Києва розпочато кримінальне провадження за ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем)  та ст. 212  України (ухилення від сплати податків, зборів).

Проведено обшуки у службових приміщеннях інспекції, а також помешканнях посадової особи та її спільників, за результатами яких вилучено платіжні банківські картки, мобільні телефони, комп'ютерну техніку, інші документи, предмети та речі, що підтверджують  причетність зазначених осіб до злочинної діяльності.

З метою відшкодування збитків, завданих державі, встановлення повного кола осіб, причетних до скоєння злочинів, та додаткових обставин кримінальних правопорушень, проводяться подальші слідчі дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-