У Києві ліквідовано

У Києві ліквідовано "пральню" з обігом 180 млн

Укрінформ
Державна фіскальна служба припинила діяльність «конвертаційного центру» у Києві з обігом 180 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба ДФС.

«Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у м. Києві в рамках розслідування кримінального провадження за ч.3 ст.212 КК України припинили діяльність конвертаційного центру, який діяв на території м. Києва та Київської області», - йдеться у повідомленні.

Обіг «конверту» за період «діяльності» склав 180 млн грн. Збитки держави у вигляді несплати податків оцінюються в сумі понад 30 млн грн.

ДФС встановлено організаторів та учасників, які з метою прикриття своєї незаконної діяльності створили та придбали низку транзитних та фіктивних підприємств, використовуючи які, в період з 2015 року по теперішній час надавали послуги з конвертації грошових коштів із безготівкової форми в готівку, шляхом документального прикриття безтоварних операцій та незаконного формування податкового кредиту підприємствам реального сектору економіки.

Вказані особи здійснювали документальне оформлення операцій з придбання будівельних матеріалів від підприємств – імпортерів, зареєстрованих на території м. Києва та Київської області. Ці безтоварні операції проводились з метою формування податкового кредиту з ПДВ підконтрольним транзитним підприємствам які входили до складу конвертаційного центру.

В подальшому, реально діючі підприємства перераховували безготівкові грошові кошти на рахунки підконтрольних учасникам центру транзитних та фіктивних компаній за нібито надані рекламні послуги. При цьому грошові кошти знімались кур’єром готівкою через банкомати та каси банків та передавались замовникам.

За свої послуги зловмисники брали плату в розмірі 10-12 відсотків від проконвертованої суми.

За результатами 10 обшуків, проведених за місцями проживання організаторів та учасників «конверту», а також в офісних приміщеннях вилучено грошові кошти у національній та іноземній валюті на загальну суму понад 1,9 млн. грн., первинні бухгалтерські документи транзитних та фіктивних підприємств, комп’ютерну техніку, засоби зв’язку, печатки та факсиміле підконтрольних підприємств(у т.ч. нерезидента), банківські картки тощо.

Тривають слідчі дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-