ФСБ продовжує фабрикувати справи щодо кримськотатарських активістів

ФСБ продовжує фабрикувати справи щодо кримськотатарських активістів

Укрінформ
В окупованому Криму кримськотатарського активіста, який написав коментар до посту, підозрюють в екстремізмі і викликають на допит у ФСБ.

Про це повідомляє Кримськотатарський ресурсний центр. 

"Члена Феодосійського регіонального Меджлісу, активіста Сулеймана Кадирова на 7 липня викликають у відділення ФСБ на допит. Раніше йому продовжили строк попереднього слідства до 7 серпня 2017 року", - повідомляє КТРЦ.

Як повідомили у правозахисній організації, Сулеймана Кадирова підозрюють в екстремізмі, йому інкримінують статтю 280 (ч.1, ч.2) Кримінального Кодексу РФ.

Як відомо, цю статтю, а саме "Публічні заклики до вчинення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Російської Федерації" і "Ті самі діяння, здійснені з використанням засобів масової інформації, у тому числі інформаційно-телекомунікаційних мереж (включаючи мережу "Інтернет")", інкримінують заступникові Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерову.

Читайте також: Окупантський суд у Криму залишив Чийгоза під арештом

За даними ресурсного центру, раніше, 5 жовтня 2016 року, російські силовики приходили з обшуком у будинок кримськотатарського активіста Сулеймана Кадирова. Під час обшуку у нього вилучили ноутбук і телефон. Обшук проводився на підставі Постанови "судді" Родіонова Ігоря Івановича на проведення огляду в підозрі до закликів до невизнання кордонів Російської Федерації та підтримці кримськотатарського батальйону "Аскер". 11 жовтня щодо Сулеймана Кадирова порушили кримінальну справу за сепаратизм. 18 жовтня співробітники ФСБ ознайомили Кадирова з постановою про проведення лінгвістичної експертизи, в ході якої вивчатиметься зміст відеозвернення якогось Дем’яна Дем’яченка, під яким Кадиров нібито написав коментарі. 2 грудня 2016 року ФСБ РФ по Криму і місту Севастополь продовжила строк попереднього слідства щодо Кадирова до 07 лютого 2017 року. 18 січня Кадирова ознайомили з результатами лінгвістичної експертизи. Згідно з висновком, коментар Кадирова не є закликом до дії, а лише - схваленням. У зв'язку з цим була призначена додаткова психолого-лінгвістична експертиза.

У квітні 2017 року російська служба з фінансового моніторингу внесла активіста, члена регіонального Меджлісу кримськотатарського народу Сулеймана Кадирова в перелік екстремістів і терористів.

18 травня у Феодосії російські силовики намагалися затримати активіста, який прийшов покласти квіти до меморіалу пам'яті жертв депортації кримськотатарського народу.

В кінці червня цього року Кадирова викликали у відділення ФСБ для ознайомлення з результатами психіатричної експертизи. 

Фото: facebook.com/lenizasafie

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-