Росія зняла на Чонгарі сюжет про те, як українці “рвуться” до Криму

Росія зняла на Чонгарі сюжет про те, як українці “рвуться” до Криму

Укрінформ
Російська пропаганда у середу відзняла на адмінмежі Херсонщини з анексованим Росією Кримом фейкову телекартинку про нібито великий потік українських відпочивальників, які направляються цього літнього курортного сезону на територію анексованого півострова.

Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу розповіла у середу помічник начальника Бердянського прикордонного загону - начальник прес-служби Неля Доценко.

"Сьогодні на адмінмежі з анексованим Росією Кримом українські прикордонники зафіксували на російському пункті пропуску, що знаходиться навпроти українського контрольного пункту в'їзду-виїзду "Чонгар", чоловіка з професійною відеокамерою, який знімав телекартинку про нібито великий потік українських відпочивальників, які направляються в Крим цього літнього курортного сезону та нібито посилену роботу російських служб, щоб пропустити на півострів цей потік відпочивальників. Як тільки російський телеоператор розпочав свою роботу, окупанти значно пришвидшили на своєму контрольному пункті пропускні операції: замість 5 - 6 автівок за годину, які вони пропускали в Крим протягом останнього тижня, російські служби почали пропускати їх у три, а то й чотири рази більше - загалом 15 - 20 машин за годину. Проте після закінчення зйомок на російському контрольному пункті все знову повернулося до попереднього стану речей - до 5 - 6 автівок", - розповіла Доценко.

Читайте також: Перед самітом G20 Путіна озброять “фейковими козирями” - InformNapalm

За її словами, російський оператор підходив аж до російського шлагбауму, і звідти знімав територію українського КПВВ "Чонгар" та автівки, які чекали на в'їзд до Криму з материкової України. Працював російський оператор на адмінмежі Херсонщини з Кримом у першій половині дня, загалом близько двох годин. Яке саме ЗМІ він представляв, українським прикордонникам встановити не вдалося - відповідних розпізнавальних знаків ні на одязі чоловіка, ні на відеокамері не було, сказала Доценко.

Як наголосила помічник начальника Бердянського прикордонного загону, російська пропаганда та окупаційна влада Криму намагаються створити фейкову "картинку" вдалого туристичного сезону в Криму, а також перекласти на українських прикордонників відповідальність за постійні черги автівок на адмінмежі, які в реальності створюються російськими службами через повільний пропуск ними транспортних засобів. "Загалом кількість громадян та транспортних засобів, які перетинають адмінмежу з Кримом, у порівнянні з минулим роком, суттєво знижується. Лише протягом червня цього року кількість громадян, які перетинали адмінмежу в обох напрямках, знизилась, у порівнянні з відповідним минулорічним періодом, на 37 тисяч, а транспортних засобів - на 10 тисяч", зазначила помічник начальника Бердянського прикордонного загону.

На території Херсонщини на адмінкордоні з Кримом знаходяться три контрольні пункти в'їзду-виїзду - "Чаплинка" і "Каланчак" (Каланчацький район) та "Чонгар" (Генічеський район).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-