Справа Хізб ут-Тахрір: Зейтуллаєв збирається оголосити третє голодування

Справа Хізб ут-Тахрір: Зейтуллаєв збирається оголосити третє голодування

Укрінформ
Фігурант «справи Хізб ут-Тахрір» Руслан Зейтуллаєв, що перебуває в ув'язненні в Росії, має намір оголосити третє голодування перед розглядом апеляції у його справі.

Про це він сказав під час останнього побачення з дружиною Мергем Зейтуллаєвою, повідомляє Крим.Реалії.

«Він сказав, що на апеляцію він теж йтиме з голодуванням. Як буде відомо, він мені сказав за 7-8 днів повідомити, і, я так розумію, він оголосить третє голодування. Тому – чекаємо», - сказала дружина Зейтуллаєва 1 червня на засіданні об'єднання «Кримська солідарність».

Вона також додала, що останній раз бачилася з чоловіком в квітні. Відтоді зв'язку з ним немає, і вона не знає про стан Руслана.

Фігурант «справи Хізб ут-Тахрір» Руслан Зейтуллаєв 26 травня припинив своє друге голодування через бажання тримати пост у священний для мусульман місяць Рамадан.

Друге голодування Руслан почав через 19 днів після попереднього, а перше голодування він почав 4 квітня на засіданні в Північно-Кавказькому окружному військовому суді в Ростові-на-Дону на час до виголошення вироку.

Північно-Кавказький окружний військовий суд 7 вересня 2016 року визнав Зейтуллаєва винним в «участі в терористичному співтоваристві» і засудив його до 7 років позбавлення волі. Російська прокуратура оскаржувала це рішення у Верховному Суді РФ, і справа була знову направлена до Північно-Кавказького окружного військового суду на перегляд. Слідчі органи наполягали на тому, щоб Зейтуллаєва було визнано не учасником, а організатором терористичного співтовариства.

Читайте також: «Справа Хізб ут-Тахрір»: апеляцію знов перенесли - проблеми з відеозв'язком

26 квітня Північно-Кавказький окружний військовий суд в Росії засудив Зейтуллаєва до 12 років позбавлення волі.

Представники міжнародної ісламської політичної організації «Хізб ут-Тахрір» називають своєю місією об'єднання всіх мусульманських країн в ісламському халіфаті, але вони відкидають терористичні методи досягнення цього.

Верховний суд Росії заборонив «Хізб ут-Тахрір» в 2003 році, включивши в список 15 об'єднань, що були названі «терористичними».

Фото: hromadske.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-