«Справа Хізб ут-Тахрір»: апеляцію знов перенесли - проблеми з відеозв'язком

«Справа Хізб ут-Тахрір»: апеляцію знов перенесли - проблеми з відеозв'язком

Укрінформ
Засідання підконтрольного Кремлю Верховного суду Криму, який мав розглянути у вівторок апеляцію на продовження терміну арешту п'ятьох обвинувачених у «справі Хізб ут-Тахрір», перенесли на середу 28 червня.

Рішення ухвалили через відсутність зв'язку з Сімферопольським СІЗО, повідомляє Крим.Реалії

«Раніше Київський райсуд Сімферополя продовжив на три місяці арешт п'ятьом фігурантам «справи Хізб ут-Тахрір» Емілю Джемаденову, Узаїру Абдуллаєву, Теймуру Абдуллаєву, Айдеру Саледінову та Рустему Ісмайлову. Адвокати подали апеляційну скаргу, проте її розгляд не відбувся вже двічі», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що засідання переноситься вже вдруге, раніше воно зірвалося через те, що підзахисні не отримали з суду скарги, написані адвокатами.

Всі судові процеси у «справі Хізб ут-Тахрір» у Криму відбуваються в закритому режимі, підсудних, частіше за все, не доставляють до зали засідання, вони беруть участь у режимі відеозв'язку із СІЗО.

12 жовтня 2016 року в Криму провели обшуки в п'яти мусульманських сім'ях. У результаті обшуків затримано п'ятьох кримських татар, яких звинувачують в участі  у забороненій в Росії організації «Хізб ут-Тахрір»: Рустема Ісмаїлова, Узаїра Абдуллаєва, Теймура Абдуллаєва, Еміля Джемаденова, Айдера Саледінова.

Захисники заарештованих і засуджених у «справі Хізб ут-Тахрір» кримчан вважають їхнє переслідування мотивованим за релігійною ознакою. Адвокат Еміль Курбедінов зазначає, що переслідувані в цій справі російськими правоохоронними органами – переважно кримські татари, а також українці, росіяни, таджики, азербайджанці та кримчани іншого етнічного походження, які сповідують іслам.

Верховний суд Росії заборонив «Хізб ут-Тахрір» 2003 року, включивши до списку 15 об'єднань, названих «терористичними».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-