У ПАРЄ сьогодні говорять про справу Чийгоза - адвокат

У ПАРЄ сьогодні говорять про справу Чийгоза - адвокат

Укрінформ
В четвер в Парламентській Асамблеї Ради Європи обговорюють репресії російської влади в Криму і конкретно справу заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав адвокат Микола Полозов.

"Сьогодні в Парламентській Асамблеї Ради Європи разом з національним лідером кримських татар Мустафою Джемілєвим, Георгієм Логвінським, той, що заміщає на посаді Президента ПАРЄ  і дружиною Ахтема Чийгоза Ельмірою Аблялімовою говоритимемо депутатам європейських парламентів, делегованих в ПАРЄ, про важку ситуацію в Криму, про розв'язані російською владою репресії відносно кримських татар і конкретно про справу Ахтема Чийгоза", - повідомив Полозов.

Він назвав свого підзахисного "героєм нескореного кримськотатарського народу".

"Наближається вирок, усім нам необхідно консолідувати зусилля для звільнення героя нескореного кримськотатарського народу!", - зазначив адвокат Чийгоза.

Як повідомляв Укрінформ, в середу в ПАРЄ пройшов день Криму, у рамках якого євродепутатам розповіли про умови життя в окупованому Криму, а також продемонстрували мистецтво кримських татар.

Суд в Криму продовжив термін утримання під вартою Ахтему Чийгозу до 8 жовтня. Чийгоза було затримано в січні 2015 року за участь в мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею ВР АРК 26 лютого 2014 року. Проукраїнським активістам тоді протистояли проросійські, у тому числі з партії "Русское единство".

"Справу Чийгоза" російський суд розглядає у рамках "справи 26 лютого". Суд розділив його на два окремі провадження - відносно Чийгоза і відносно двох інших фігурантів процесу - Алі Асанова і Мустафи Дегерменджи, яких нині відпущено з СІЗО під підписку про невиїзд. Чийгоза звинувачують в організації масових заворушень, а Дегерменджи і Асанова - в участі в них.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-