У Криму після обшуку затримали кримськотатарського активіста

У Криму після обшуку затримали кримськотатарського активіста

Відео
Укрінформ
В окупованому Криму російські силовики прийшли з обшуком у будинок, де жив громадський активіст Різа Ізетов. Після цього Ізетова вивезли у невідомому напрямку.

Про це повідомляє у Facebook адвокат Еміль Курбедінов.

"Сьогоднішній день розпочався з обшуків у будинку громадського активіста Різи Ізетова! Тривають репресії проти кримськотатарських громадських активістів, кримських мусульман, представників корінного народу Криму!" - написав захисник.

Курбедінов висловив думку, що до активіста, який нещодавно вже відбув адміністративний арешт за мирне зібрання, прийшли тому, що "він просто не боїться говорити те, що думає, розповідати про порушення прав, має принципову політичну позицію і приходить до сусіда, співвітчизника, коли у нього біда".

Після обшуку Ізетова відвезли в невідомому напрямку. Курбедінов повідомив, що за ним слідує адвокат.

Лутфіє Зудієва на своїй сторінці в Facebook нагадала, що за останні роки окупаційна влада затримували Ізетова неодноразово. Вперше його було затримано невідомими озброєними людьми без розпізнавальних знаків і доставлено в будівлю кримського УФСБ 4 червня 2015 року. Тоді його прийшли підтримати 12 осіб, затриманого відпустили, а на тих, хто прийшов, склали адміністративні протоколи. 

Другий раз Різу Ізетова було затримано та взято під адміністративний арешт на 5 діб 21 лютого 2017 року - за те, що він прийшов висвітлювати затримання Марлена Мустафаєва у Кам'янці, куди силовики зігнали більше сотні співробітників МВС, ОМОНу і два поста ДПС. 

"Офіційна версія відповідно до адміністративного протоколу - участь у несанкціонованому мітингу, перешкоджання руху в мікрорайоні. Однак хто створив більше перешкод - 10 активістів з телефонами або до зубів озброєна сотня силовиків з автозаками - питання риторичне", - зазначає Зудієва.

Чергове затримання - 30 березня 2017 р. Ізетов знову був затриманий співробітниками центру з протидії екстремізму МВС Росії (центр "Е") за те, що прийшов підтримати активіста Ремзі Бекірова. Був допитаний у письмовій формі і відпущений.

Фото Ремзі Бекіров
Відео Осман Аріфм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-