У Росії хочуть перенести вибори президента на день окупації Криму - ЗМІ

У Росії хочуть перенести вибори президента на день окупації Криму - ЗМІ

Укрінформ
У Росії урядова комісія схвалила законопроект про перенесення виборів президента на 18 березня 2018 року - день оформлення окупації Криму.

Про це повідомляють "Відомості", що ознайомилися із проектом відгуку. 

"Урядова комісія РФ із законопроектної діяльності підтримала комплекс поправок у виборче законодавство сенаторів Андрія Клішаса й Анатолія Широкова. Біля Білого дому не виникло жодних зауважень, перше читання має відбутися 14 квітня, а раніше поправки вже схвалив профільний комітет", - йдеться у повідомленні.

Перенести вибори президента Росії на "день приєднання Криму" на початку березня 2017 року запропонували сенатори Клішас і Широков. Їхній законопроект вже підтримав профільний комітет Держдуми і голова нижньої палати парламенту В'ячеслав Володін. Перше читання документу відбудеться 14 квітня.

У поправках сенаторів сказано, що вибори президента наступного року можна буде перенести: зараз вони проходять у другу неділю березня, але згідно з поправками, якщо цей день є суміщеним або післясвятковим, робочим, то день виборів можна перенести на наступну неділю. У 2018 році це буде 18 березня, річниця документального оформлення анексії Криму.

Вибори президента Росії мають пройти 11 березня 2018 року. Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков говорив, що ідею перенесення виборів "необхідно обміркувати".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-