В окупованому Криму зафіксували вже 460 випадків тиску на ЗМІ

В окупованому Криму зафіксували вже 460 випадків тиску на ЗМІ

Укрінформ
З початку окупації Криму на території півострову було зафіксовано 460 випадків порушення свободи слова та тиску на журналістів.

Про це у понеділок на прес-конференції в Укрінформі заявила голова правління Центру інформації про права людини Тетяна Печончик.

«Наша організація займається моніторингом ситуації з правами людини, зокрема і ситуації зі свободою слова і висловлення поглядів на Кримському півострові. І за останні три роки, з початку окупації півострову, ми зафіксували 460 випадків тиску на журналістів, порушення свободи слова і висловлення поглядів громадян там за останні три роки», - сказала Печончик.

Вона наголосила, що однією із груп, яка найбільше піддавалася на території Криму з боку окупантів тиску та репресіям, були кримськотатарські ЗМІ. Наприклад, 26 січня 2015 року був обшук на кримськотатарському телеканалі АТР, а 1 квітня того ж року телеканал зупинив мовлення. 31 березня 2015 року також зупинено було мовлення радіостанції «Мейдан-ФМ».

«Багато редакцій переїхали і продовжують свою роботу на материковій Україні, однак сайти цих видань продовжують бути заблокованими в Криму і кримчани не можуть їх читати навіть в Інтернеті. Наприклад, станом на кінець березня на території Криму заблоковано інформаційне агентство QHA («Агентство« Кримські новини »), сайт «15 хвилин», сайт телеканалу АТР», - уточнила Печончик.

Вона зазначила, що ситуацію із свободою слова в Криму наразі можна охарактеризувати як дуже погану.

«Фактично ті ЗМІ, які критично ставилися до окупаційної влади, зіштовхнулися з великим тиском та репресіями. Ми спостерігаємо там зараз дуже погану ситуацію із свободою слова», - наголосила голова правління Центру інформації про права людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-