Затриманих на ринку в Сімферополі тримають у Центрі з протидії екстремізму

Затриманих на ринку в Сімферополі тримають у Центрі з протидії екстремізму

Укрінформ
Серед силовиків, які влаштували "рейд" із затриманнями людей на центральному ринку Сімферополя в окупованому Криму - так званий Центр з протидії екстремізму. Саме там у затриманих відібрали паспорти і знімають відбитки пальців.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав журналіст Антон Наумлюк. 

"У анексованому Росією Криму співробітники Центру з протидії екстремізму ("Центр Е") провели на Центральному ринку Сімферополя рейд, в результаті якого затримано одинадцять людей", - повідомив Наумлюк.

За його даними, затриманих "доставили у будівлю Центру Е, де вже знаходилося декілька десятків затриманих". 

Серед них опинилися правозахисник Андрій Крисько і журналіст Тарас Ібрагімов, які фіксували рейд силовиків на ринку. 

"У них вилучили паспорти, і зараз вони разом з декількома десятками затриманих знаходяться у будівлі", - повідомив Наумлюк в інформації для "Радіо Свобода"

Як уточнив журналіст, загалом силовиками затримано близько 60 людей. "В усіх відібрали паспорти, завели в зал, зараз по п'ять чоловік фотографують і знімають відбитки", - повідомив Наумлюк.

За даними журналіста, раніше Тараса Ібрагімова вже затримували в Сімферополі співробітники "Центру Е", проте після уточнення особистих даних і перевірки прес-карти, його відпустили.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер на центральному ринку Сімферополя окупаційною владою в ході облави силовиків затримано близько 60 жителів Криму.

Коментуючи дії кримської "влади", глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров порівняв їх з діями окупантів у Криму в роки Другої світової війни, зазначивши, що "ті теж любили проводити облави на ринках".

Фото: QHA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-