МЗС Польщі: Крим під окупацією Росії є сірою зоною безправ'я

МЗС Польщі: Крим під окупацією Росії є сірою зоною безправ'я

Укрінформ
Росія повинна припинити окупацію Криму, що є необхідною умовою для розв'язання російського-українського конфлікту. Варшава підтримує територіальну цілісність України у кордонах з Кримом.

Про це йдеться в заяві МЗС Польщі з нагоди третьої річниці окупації Криму Росією, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Польща не визнає анексію Криму і незмінно підтримує територіальну цілісність України у кордонах, визнаних міжнародним правом”,- поінформувало польське зовнішньополітичне відомство.

МЗС наголосило, що Польща разом з усією міжнародною спільнотою закликає Росію припинити окупацію Криму.

“Це необхідний елемент тривалого, мирного врегулювання російсько-українського конфлікту. До цього часу ми підтримуємо збереження санкцій, накладених Євросоюзом, США, Канадою й іншими країнами у відповідь на нелегальні російські дії”, - підкреслюється в заяві польського зовнішньополітичного відомства.

Зазначається, що відновлення фундаменту, на який спирається співпраця і безпека в Європі, має залишитися основною метою діяльності усієї євроатлантичної спільноти.

МЗС Польщі також висловило занепокоєння станом дотримання прав людини на Кримському півострові,  зокрема прав нацменшин. Польська дипломатія висловила занепокоєння з приводу того, що Росія блокує доступ до Криму міжнародних організацій, як здійснюють моніторинг за дотриманням прав людини. 

“Ми засуджуємо переслідування, які Росія здійснює у Криму з метою придушення усілякого опору і зміцнення позиції окупаційної влади. З таким же занепокоєнням ми спостерігаємо за поступовою мілітаризацією півострова. Це не лише безпосередньо загрожує країнам басейну Чорного моря, але й сприяє дестабілізації усієї Центрально-Східної Європи”, - наголошує МЗС Польщі.

Як звертає увагу польське зовнішньополітичне відомство, відсутність можливості для ООН, ОБСЄ чи Ради Європи бути присутніми у Криму призвела до появи “сірої зони безправ'я” у центрі Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-