Умерова викликали у

Умерова викликали у "Слідком Криму" у "справі" Полозова

Укрінформ
Замголови Меджлісу кримськотатарського народу Ільми Умерова сьогодні викликали до «Слідком РФ по Криму» для дачі пояснень у рамках дослідчої перевірки відносно «справи» його адвоката Миколи Полозова.

Про це Умеров повідомив на своїй сторінці в Facebook

«Сьогодні мене запросили в СК (слідчий комітет) для опитування у рамках дослідчої перевірки у «справі» М. Полозова. Слідчого цікавило питання: чи робив Полозов мені правову і юридичну допомогу, і чи є у нас угода про надання цієї допомоги», - зазначив Умеров.

За його словами, він дав пояснення, що угоду з адвокатом Полозовим підписав в червні 2016 року, а також розповів про «декілька епізодів, де Микола надавав юридичну допомогу».

Як повідомляв Укрінформ, в середу, 25 січня, шестеро співробітників ФСБ затримали адвоката Миколу Полозова і повезли його на допит як свідка у справі заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільми Умерова.

30 січня стало відомо, що слідчий ФСБ Росії змінив статус Полозова на свідка у справі Умерова, щоб усунути його від захисту.

ФСБ РФ звинувачує Умерова згідно ч.2 ст.280.1 Кримінального кодексу Росії (публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності РФ) за висловлювання в інтерв'ю про те, що Крим - це Україна.

Правозахисна організація Human Rights Watch закликала російську владу зняти з Умерова звинувачення в сепаратизмі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-