У Росії визначилися, хто займеться запитом Полозова про захист його прав у Криму

У Росії визначилися, хто займеться запитом Полозова про захист його прав у Криму

Укрінформ
Федеральна палата адвокатів Росії доручила розглядати запит адвоката Миколи Полозова про захист його професійних прав віце-президентові ФПА Генрі Рєзнику.

Про це Полозов написав у своєму Facebook.

"Займатися порушеннями моїх професійних прав у Криму ФПА доручила віце-президентові Генрі Марковичу Рєзнику", - відзначив адвокат.

Він також розмістив фотокопію листа з апарату уповноваженого з прав людини у Російській Федерації у відповідь на заяву Полозова про порушення посадовцями ФСБ Росії його професійних прав у Криму. У ньому йдеться, що апарат омбудсмена РФ направив запит Полозова до «прокуратури» окупованого Криму для перевірки.

Як повідомляв Укрінформ, у середу, 25 січня, шестеро співробітників ФСБ затримали адвоката Миколу Полозова і повезли його на допит як свідка по справі заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова.

30 січня стало відомо, що слідчий ФСБ Росії поміняв статус Полозова на свідка у справі Умерова, щоб усунути його від захисту.

ФСБ РФ звинувачує Умерова за ч.2 ст.280.1 Кримінального кодексу Росії (публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності РФ) за те, що в інтерв'ю він сказав, що Крим - це Україна. Крім того, окупаційна влада викликала на допит Умерова у рамках другої кримінальної справи і дослідчої перевірки по відеозапису, в якому він також виступав з питань, що стосуються Криму, Росії та України.

Правозахисна організація Human Rights Watch закликала російську владу зняти з Умерова звинувачення у сепаратизмі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-